Isnin, 3 Jun 2013

Boikot Produk Lancome selagi simangkuk ini tidak dipecat

SEBARKAN

Sepuluh (10) pertubuhan bukan kerajaan (NGO) telah  membuat laporan polis berhubung tindakan sekumpulan individu yang menghina Yang di-Pertuan Agong dalam laman sosial Facebook, kelmarin.

Mellisa Gooi, Pengurus Pemasaran Lancome Malaysia sejak 2 bulan lalu. Mengikut maklumat dipaparkan oleh Linkedin, dia graduan Macquire University, Australia dan bekas pelajar INTI College Pulau Pinang.

25 ulasan:

  1. Lucutkan kerakyatannya. Biadap tak sedar diri. Tak sedar diuntung. Dia ingat dia siapa boleh cakap begitu kepada pembesar negara. Halau keluar orang yang tak guna mcm ni. Petualang dan pengkhianat negara.

    BalasPadam
  2. penderhaka, petualang negara tak layak jadi warganegara Malaysia, lucut kerayatannya adalah wajar dan turunkan dia berstatus third class citizen atau kad pengenalan warna merah.

    BalasPadam
  3. buat mcm THAILAND sapa2 rakyat yg menghina raja2..hukum sekeras2nye

    BalasPadam
  4. halau saja dia dari Malaysia jika tak mahu hormat kepada Raja-Raja Melayu, kita tak perlukan rakyat pendatang yg kurang hajar.

    BalasPadam
  5. hebat sgtkah jenama lancome tu..aku dh beli 3 botol cuma tahan 10 minit ja.sb tu la company tu employed org tk guna ni market product yg perabih duit.buang masa.menyakitkan hati..bila procuct tk laku,mulalah manager dia yg dh hilang akal gatal tangan























    demonoid

    BalasPadam
  6. Ok kita boikot Lancome

    BalasPadam
  7. Suruh dia bermastautin je di Australia sampai mampus. Dia ni bukan rakyat Malaysia.

    BalasPadam
  8. Kerajaan jangan bacul. Tarik kerakyatan si Babi ni. Ajar si babi betina ini yg merempat di Tanah Melayu dan tak sedar dek untung.

    BalasPadam
  9. Melissa! Lancome is a beutiful product! but YOU NEVER ARE! What a shame! Melissa wannabe White, forgot your skin is deep Chinese, White on the outside, real shity dirt on the inside! , like you!! "When in Rome do what the Romans do"! but you are never a Roman, You are a Chinese, you got rid of your Kings! and I suppose that's how you got here, your ancestors are never loyal to your Chinese Kings! We are not like you!! You shity pig eating care about money only Chinese!

    BalasPadam
  10. kALAU MAHKAMAH mALAYSIA MENGHUKUMJ DENGAN TEGAS SEPERTI DILAKUKAN OLEH MAHKAMAH THAILAND...TIDAK AKAN ADA WN MALAYSIA YANG BERani mempersendakan raja-raja melayu...pendakwaan dilakukan, tetapi mahkamah tidak sensitif terhadap isu tersebut......setakat ini tiada seorang yang mempertikaikan keputusana mahkamah...tetapi hanya menggesa pdrm dan skmm...setakat tulah sahaja yang pdrm dan skmm boleh buat selebihnya ialah pendakwaraya dana hakim.....

    BalasPadam
  11. menghina raja-raja melayu bermakna menghina orang melayu. apa tunggu lagi cari binatang ni dan kita kerjakan. kalau polis tak ambil tindakan, kita kaum melayu akan kerjakan betina ni....bom pejabat, rumah atau bakar kereta dia. kalau kita diam dia akan kata kita jenis manusia penakut, bacul

    BalasPadam
  12. Hampir seratus persen drpd generasi Malaysia kini terutama drpd bangsa lain bersikap kasar,biadab,melulu dan tidak menghormati pemimpin dan Yang diPertuan Agong.Mereka hidup mewah dan berjaya kerana kemakmuran negara dibawah naungan baginda.Bukan tahu bersyukur dan berterima kasih.Tindakan berat mesti dikenakan kpd mereka yg terang terangan menghina Institusi Raja Berperlembagaan Negara.Daulat Tuanku.

    BalasPadam
  13. Bangsat kafir yang mengeji Raja Raja secara terang terangan dan penuh keangkuhan mudah mudahan akan menerima balasan keji dari Allah.

    BalasPadam
  14. Alamak,buat report polis jer ke...Apa nak takut,Melayu bukan berani pun.Nanti cakap soli soli ahh,habis cerita la,Manyak senang maa.Sama macam itu Namawee.Org Cina sudah lama tau.Sekalang melayu tak sama mcm dulu punya Melayu.Sekarang Agung pun sudah kena hantam, lagi berani buat report saja,apa guna itu persatuan silat,berani buat report saja..hahaha.Jangan marah aahh,saya betul cakap tau.Orang sudah pangsai atas kepala pun lu orang tak tau lagi ka?

    BalasPadam
  15. Jangan ganas2 sebab Nuar boleh pakai bila tak cukup supply chinadoll dpd luar negara. Tiada rotan akar pun berguna.

    BalasPadam
  16. sepatutnya ketiga2 tu kena. bukan sorang saja. melampau!

    BalasPadam
  17. Maharaja Cinadah lama mampos. Sebab tu mereka tak rasa apa2

    BalasPadam
  18. cibai punya cina...lucut ja taraf warganegara dia..KDN ada telor ke?

    BalasPadam
  19. apa lagi PPIM nadzim johan.. brtindak le.. cuba check mana tau produk ni dcemari lemak b***

    BalasPadam
  20. orang macam ni sebenarnya ramai di msia.termasuk wakil mereka.
    kalau kes ini diselesaikan cara mudah maka akan timbul lagi keadaan the nextnya. mereka ni cuba pancing ja. nak tengok apa tindakan kerajaan.masalanya ada antara kita yang menyokongnya.kalau dia pergi sesi kaunseling dgn pakar kaunseling mesti dia lepas.macam macam pihak kaunseling akan cakap itu ini,tekanan emosi,tak faham belajar di sekolah,suka suka dan akhirnya lepas.institusi pendidikan yang salah.
    Akhir kita akan terima kemaafannya.
    itu sebenarnya yang berlaku pada masa ini.

    BalasPadam
  21. Boleh senaraikan produk Lancome M'sia, lagi senang nak boikot...

    BalasPadam
  22. Lubang dia da longgar kena gangbang dgn anjing dan babi tu sbb dia meroyan...mungkin dia nk rasa tongkat ali aljuburi agaknya......lol

    BalasPadam
  23. Buat apa nak boikot product lancme? Klu lu org berani, himpun 100 - 200 org depan pejabat employer dia dan jgn lupa bawak spanduk. Selain kena lanyak dgn kerajaan, gerenti Lancome akan terpaksa ambil tindakan for bringing " DISREPUTE TO THE COMPANY'. Biar dia rasa sikit bahana kebiadapan dia. Leave the rest to the govt. to handle. Mmg patut dia d penjara like what the do in Thailand for disrespecting the KING.

    BalasPadam