Langkau ke kandungan utama

APAKAH PERANAN SKMM

Hari ini SKMM dengan rasa keyakinan yang tinggi memaklumkan kepada semua penggemar,penggiat dan yang ektreme dengan media sosial agar memberi laporan kepada SKMM sekiranya terdapat penghinaan terhadap agama islam didalam media sosial.Timbul kemusykilan dalam hati dan fikiran penulis APAKAH PERANAN SKMM SEBENARNYA?ADAKAH KAKITANGAN SKMM DUDUK SAJA MAKAN GAJI BUTA BULAN-BULAN?ADAKAH TEKNOLOGI SKMM TIDAK CANGGIH?maknanya selama ini laporan yang dibuat terhadap SKMM berkaitan penghinaan agama islam dalam media sosial sia-sia sajalah sebab SKMM tidak boleh buat pemantauan kerana mengharapkan orang lain yang buat pemantauan.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ulasan

 1. belanja duit untuk menteri mereka la... apalagi..

  BalasPadam
 2. Azeez rahim punya cerita terbaru takde ke? Takkan dah senyap, banyak orang tak senang duduk azeez jadi pengerusi tabung haji, ungku aziz dah letak benchmark pengerusi tabung haji di satu tahap yg tinggi, dari segi akademik dan pangalaman bisnes. Ya betul azeez byk buat kerja kebajikan tapi tak boleh disamakan dgn dunia korporat. Azeez buat kerja kena ada kamera wartawan dan blogger, sbb nak canang satu dunia ex tingkat 4 ni buat kerja moolia, belakang masyukk...buat kerja ada makna

  BalasPadam
 3. Tau tak per! Betul lah tekaan tuan. Memang selama ni SKMM tak pro aktif, demut, tunggu orang ramai buat laporan polis baru bertindak.

  SKMM macam tak ada daya usaha sendiri sedangkan itu tanggung jawab mereka. Cuba tanya gaji pegawai pegawai kanan sana- berapa. Dan anda akan rasa bosan bila mereka buat kenyataan minta orang ramai jadi mata mereka dan jadi usaha mereka. Ini semua berpunca dari zaman mantan menteri rais yatim dah sumpah menengking menyalahkan mereka bila ad masalah.

  Dan menteri buat semua keputusan untuk mereka.

  Jadi sekarang mereka dah jadi bodoh. Dalam erti lain sudah tiba masa bos bos dan pegawai kanan SKMM ni di ganti.

  BalasPadam
 4. apa?? KAKITANGAN SKMM DUDUK SAJA MAKAN GAJI BUTA BULAN-BULAN? mungkin kakitangan SKMM agen UMNO juga sibuk mnjadi blogger & brFB?? spertimana cikgu sekolah Taipingmali sibuk dngan kerja sekolah & kerja UMNO siang mlm...
  keh keh keh...

  BalasPadam
 5. boleh bagi penjelasan tak, mengenai fungsi skmm?

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…