Rabu, 28 Ogos 2013

Muzium Kebangsaan Singapura Ubah Fakta Sejarah Tentang Orang Melayu

Ini adalah dapatan dari wall facebook rakan TM di Singapura, Beliau terkejut dengan fakta sejarah mengenai orang Melayu yang dikatakan berasal dari tanah Arab dan lebih menyedihkan kedatangan orang Melayu adalah terkemudian daripada kedatangan Stamford Raffles.

Menurut muzium tersebut bahawa Sejarah Singapura telah bermula dengan kedatangan kaum cina yang berlayar ke Singapura sebagai pedagang dan membuka Singapura. Ia berlaku sebelum kedatangan Raffles.

Dengan sendirinya ia melenyapkan sejarah Kesultanan Melayu Singapura, kisah Singapura di langgar todak dan kisah Sang Nila Utama, anak raja yang membuka pulau Singapura,


10 ulasan:

 1. THE SAME THING WILL HAPPEN TO MALAYSIA IF THE MALAYS ARE NOT UNITED.
  THE MALAYS PREFER" MENANG SORAK, KAMPUNG TERGADAI"
  WE SHOULD NOW REALISE THE IMPORTANCE OF LEARNING "ILMU SEJARAH" SPECIALLY SEJARAH TANAH MELAYU.

  BalasPadam
 2. KALAU TAK TIPU BUKAN CINA!! INI ADALAH KEKASIH IDAMAN PAS, PKR DAN PSM!!!

  BalasPadam
 3. Memang JAHAT mcm DAJAL dua muka, si rejim Cina PENDATANG PAP PENJAJAH - mereka ini kan PENJILAT kaki kudis nanah si Barat-Israel-DAPBANGKAI/PKR - lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009.

  Patutnya,akiabt PENIPUAN SEJARAH yg. bangsat ini, SEWA air ke S`pura dikaji semula dan DIHARAMkan terus ROMPAKAN ini, dan juga sebaraag pelaburan dari S'pura - biaq si rejim Cina PAP ini pi terus minta sedekah berterusan kat TUAN Barat-Israel dia!

  Memang si Cina PENJAJAH S'pura PAP ini MEMPERGUNAKAN umat Melayu/Islam S'pura mcm pengurus Sutera Resort itu dan ejen-ejen hartanah, utk memperbodohkan kita kat Tanah Melayu ini. Jadi senanglah syarikat-sy hartanah CINA S'pura untuk terus RAMPAS tanah pusaka kita kat seluruh Tanah Melayu ini! Buta betul si Bumiputera Melayu/Islam yg tak sedaq mereka dah jadi PENGEMIS/PENUMPANG MEREMPAT di S'pura, asalnya tanah PUSAKA warisan dan korban berzaman (dari sebelum dijajah British-Zionis lagi) nenek moyang BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain, di Tanah Melayu ini!

  Dan rejim PAP juga telah beri kerakyatan kpd jutaan imigran yang bukan pekerja/pelarian pun, dari bukan Islam Cina, dan Kristian/Yahudi untuk MENGECILKAN terus jumlah dan MENINDAS umat Islam/BUMIPUTERA Melayu Singapura; iaitu polisi DAJAL yang ditiru dari PENAJAnya, Yahudi Zionis Israel, yang ambil jutaan imigran Yahudi dan Kristian Zionis, untuk MENGECILKAN jumlah dan MENINDAS umat Islam Bumiputera Palestin!

  Malangnya, akibat PENGKHIANATAN dari golongan TAMAK spt Melayu/Islam liberal DAPigs/PKR, yg. asyik cium kaki Bukan Islam RASIS DAPBANGKAI/PKR (geng kuat si PAP), Bumiputera Melayu/Islam di seluruh Tanah Melayu ini pun makin jadi PENGEMIS/PENUMPANG MEREMPAT. Bakal kita jadi BUMIPUTERA Melayu/Islam di Singapura dan Palestin!

  Sila lihat bagimana bumi pusaka TANAH MELAYU kita ini, termasuk P. Pinang, Selangor dan Johor (juga Kota Kinabalu, Sandakan, Miri, Kucing, Labuan dsbnya) makin TERGADAI kepada si PENJAJAH GELOJOH Cina Singapura!

  Lihat di
  http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2013/07/05/KL-Trillion-residential-units-unveiled-The-39storey-apartment-will-be-one-of-two-identical-residenti.aspx, KL Trillion residential units unveiled, By LIZ LEE, published: Friday July 5, 2013:

  KUALA LUMPUR: Singapore-based developer Sim Lian Group Ltd has launched the second portion of its maiden project KL Trillion – a block of luxury serviced residences located along Jalan Tun Razak.

  The 39-storey apartment will be one of two identical residential towers which have a combined gross development value of RM864mil. There will be 168 units of apartment in each block in eight different configurations.…The company’s subsidiary, Perumahan SLG Central Sdn Bhd, will be overseeing the construction of both towers.

  ……“We intend to acquire more land in Malaysia. Kuala Lumpur is always a good choice but we’re open to opportunities in Penang and Iskandar Malaysia, which is all the rage with Singaporeans now,” construction subsidiary SLC (M) Sdn Bhd director Lau Cheng Piw said…..

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  BalasPadam
 4. Kini Singapura telah mendapat gelaran "Scammers National History". Hanya Israel, Singapura dan US saja suka memutarbelit sejarah...

  BalasPadam
 5. Nasi dah jadi bubur,menangis air mata darah pun dah tak berguna lagi.

  BalasPadam
 6. SINGAPORE the Scammers National History (SSNH)

  BalasPadam
 7. Memang dah jadi perangai pendatang. Dah dapat kuasa semua habis diubah ikut selera dia. Sejarah melayu Singapura telah lama dipadamkan dalam buku sejarah persekolahan. Pulau Singapura yang lebih kecil dari Pulau Pinang maju disebabkan hasil bumi Tanah Melayu. Pemerintahan Pulau Singapura yang kecil, tak lah komplek. Democracy di Malaysia adalah lebih tulin berbanding dengan Pulau Singapura. Seperti orang yang fisik nya kecil atau bantut, memang ada inferiority complex....dan untuk sedapkan saikologi, akan sentiasa ingat diri dia tu hebat dan orang lain tak sehebat dan sepandai mereka. Dan sampai kini, si-tua Lee yang tak nak mati-mati lagi tak puas hati dengan kejayaan Malaysia. Rakyat Malaysia perlu ingat yang di bumi Malaysia ada parti kaum kiasu cuvinis dan pendatang yang berperangai seperti si-tua Lee di Pulau Singapura.

  BalasPadam
 8. Sejarah Parti Pas Jadi Barua Dapig di singapork ada tak?

  BalasPadam
 9. melayu kena keras. walaupon seburuk kita atau sepandai kita. kita kena bersatu.

  BalasPadam