Rabu, 25 September 2013

Dua Individu Ditahan Polis Disyaki Seludup Abu Mayat Chin Peng????

Dua lelaki ditahan di Lapangan Terbang Antara bangsa Pulau Pinang kerana disyaki menyeludup abu mayat bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM), Chin Peng....Individu berkerakyatan Thailand dan warganegara Malaysia dari Pulau Pinang tersebut ditahan malam tadi sejurus selepas kapal terbang dari Thailand menggunakan penerbangan Thai Airways mendarat.

Kedua-dua individu tersebut kemudiannya dibawa ke Balai Polis Bayan Baru dan kesemua barangan suspek termasuk bagasi dirampas.

Menurut Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Abdul Rahim Hanafi, pihaknya kini masih menjalankan siasatan bersama pegawai tertinggi di peringkat pusat....Hadir sama dalam sidang media tersebut, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Asst Komisioner Nasir Salleh, Ketua Polis Daerah Balik Pulau Superitenden Mohd Hatta Mohd Zain dan Ketua Polis George Town Asst Komisioner Gan Kong Meng.

Kira-kira jam 9.55 malam tadi, kelihatan kehadiran anggota polis yang ramai di kawasan ketibaan lapangan terbang termasuk anggota berpangkat atasan menimbulkan spekulasi bahawa kedua-dua individu yang ditangkap cuba untuk membawa masuk abu mayat Chin Peng ke dalam negara.

Menurut sumber polis, kedua-dua individu tersebut juga menghadiri majlis pengebumian Chin Peng di Thailand dan membawa beberapa barang kenangan berkaitan bekas pemimpin komunis tersebut.

Rakyat tempatan yang ditahan dipercayai adik kepada bekas Ketua Menteri Pulau Pinang.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6 ulasan:

 1. Rampas abu bangkai humban dalam lubang taik!

  BalasPadam
 2. Kalau dah jenis kominis ni tetap kominis, dulu arwah bapak aku da cakap dap ni parti kominis...itu pon melayu islam yang pakai kopiah nak sokong lagi...donia 2x

  BalasPadam
 3. Sial punya cinabeng...ini ker yang dipanggil rakyat Malaysia, halau jer cinabeng dari bumi Malaysia ni..

  BalasPadam
 4. Rakyat kurang ajar seperti ini patut dihumbankan dalam penjara seumur hidup.

  BalasPadam
 5. pernah ke bangsa bangsat ini memajukan bangsa melayu/bumiputra? tapi kita terlalu bermurah hati memajukan mereka. hina dan bodonya kita

  BalasPadam
 6. Mengapa marah-marah tuan? Chin Peng itu pejuanglah brother, bodo. Mana orang melayu masa tentera jepun menyerang Malaya dan rakan-rakan brother para tentera British kalah dan berundur. Bukankan pihak tentera British telah meminta bantuan PKM melalui Chin Peng untuk tewaskan tentera Jepon.Mana dia pejuang melayu ala semangat Hang Tuah. Patutpun abu Chin Peng dibenarkan masuk dan disemadikan di Malaysia.

  BalasPadam