Langkau ke kandungan utama

Tahniah kepada blogger GAPGAP, House PK, RBF dan ramai lagi adalah blog politik yang lahir selepas kekalahan teruk BN dalam PRU 12 di mana 5 negeri menjadi milik pembangkang.

Kelantan yang hampir-hampir menjadi milik BN dalam PRU 11 boleh terbalik kuang menjadi milik Pas dengan jumlah kerusi yang besar dan sama sekali berbeza dari PRU 2004, banyak yang menyalahkan kepada ketua pemuda Umno ketika itu kerana terlalu ghairah dengan anak muda yang kononnya akan mengundi BN. Padahal segala tenaga dan wang ringgit ibarat air yang dicurahkan ke daun keladi.

Berbalik kepada blogger Gap yang hanya dikenali secara maya dan berbincang strategi menentang pihak lawan dengan menggunakan yahoo mesengger, chat roll dan sms sahaja.

Begitulah perjuangan kami dahulu yang menggunakan tag line blogger pembela negara.

Kini blogger semakin maju, segala bentuk aplikasi dan gajet telah di manfaatkan semaksimanya untuk berdepan dengan musuh.

Syukur kerana dengan networking yang bagus telah menampakkan hasil yang baik.contoh ketara ialah PRK bermula di PRK Bukit Gantang BPN mengembleng tenaga bersatu hati menentang musuh sehingga pihak Pas mengajak TM dan Parpukari berdebat, cabaran dibuat oleh blogger Pas albanjari. Tak kurang juga repot polis yang dibuat oleh Pas terhadap kami yang dianggap terlalu overshot memburuk-burukkan Pas terutamanya. Baru mereka tahu bahawa langit itu tinggi atau rendah.

Sebelum ini mereka bermaharaja lela menghentam kepimpinan Tun Mahathir yang dilabelkan sebagai Maha Firaun dan Maha Zalim. Kini orang yang menghasilkan istilah tersebut duduk semeja dan sama-sama berjuang menentang kemunafikan Pas dan Pkr.

RBF, MIK, GAP dan ramai lagi adalah ahli PKR tegar. Termasuklah Lokman Adam yang akan bertanding jawatan Naib Ketua Pemuda Umno. Hamdan Taha dll kini sudah berada dalam pasukan Pro BN.

Dahulu mereka menggunakan nama Pemuda Keadilan dan mengguna engine tripod dot com untuk berjuang menyokong Anwar.

Kini pengunjung atau pembaca blog GAP sudah mencapai angka 30 juta, blog GAP juga mempunyai ramai pembaca yang mengunjungi blog TM kedua ialah blog Parpu kari, setiap hari Link yang masuk dari dua blog ini cukup tinggi.

Tahniah GAP.

GAP cukup sensitif tentang isi kandungan dalam blog, segala penghasilannya adalah berkisar dari sudut politik dan tidak sedikit pun mencuri glamor untuk menaikkan ranking dengan isu-isu artis yang hot, dengan kata lain GAP tidak mengejar ranking alexa. yang penting mesej disampaikan sampai kepada sasaran dan memberi impak yang positif kepada pembaca dan penilai atau pemantau...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

  1. Terima kasih saya ucapkan pada semua blogger yg berjuang utk menyelamatkan Malaysia yg menuju ke arah yg lebih memBINASAkan semasa pemerintahan Tun Abdullah.

    Tulisan, pandangan, garapan Tuan/Puan semua memberi impak yg cukup tinggi utk kami generasi baru supaya tidak mudah termakan MUNTAH/KAHAK/KENCING puak pembangkang.....uisshhhhhh dah puji melambung2 ni, ada hadiah tak??.....:)

    BalasPadam
  2. Sedikit terkilan kerana selepas pru13, najib razak tidak pun menghargai jasa bakti dan peranan tuan tuan semua walaupun najib kononnya ada lebih sejuta pengikut fb dan twitternya. Nampak gayanya tugas menjadi semakin berat kerana perdana menteri masih tidak berubah dlm gaya dan cara pendekatan dan pelaksanaan. Berani kah berkonfrontasi secara terbuka dgn perdana menteri?

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…