Khamis, 28 November 2013

Kayooooooo depa

Untunglah jadi wakil rakyat, exco dan Mb Selangor, duit gaji bertingket-tingket. Ini belum kira elaun perjalanan dan lain-lain.

Lagi kayoo lah adun yang juga ahli patlimen. Dua gaji....

5 ulasan:

  1. KONG KEK KUAT SAID:

    Dolu..dolu..dolu cakap Exco pergi meeting boleh naik bas beramai2...leh jimat duit rakyat..tak perlu tukar kereta rasmi dan macam2 lagi.....Cakap tak serupa bikin...bikin pun tak serupa cakap !!!! Tahniah! pengundi PKR selangor...anda bijak membuat pilihan.

    BalasPadam
  2. Tempoh hari ketua umum PKR menegur MB selangor kerana tidak tahu berbelanja kerana selangor memperolehi lebihan pendapatan. MB selangor pun ikut nasihat pakar ekonomi betul lah tu. tak kan nasihat dari pakar pun salah. katanya kena bagi kat yb dulu ada lebih skit skit baru bagi kat rakyat. rakyat bukan reti hal ekonomi.

    BalasPadam
  3. Takpe...dia makan balik "duit rakyat" yang dok tuduh-tuduh Bn selama ni......cai-cai PR...tiap-tiap hari kena belacan...lama-lama jadi berok...sebab sewel kena makan kahak sendiri.....ha..ha....dah terbalik kan sekarang......."ludah dekat orang, setepek tahi hinggap ke muka"....tak pe lah korang pun bukan jenis tau malu.....tak kira lah apa keluar pun...gonjeng ke...enjit-enjit siput ke....spender terbang ke....apa ada ke hal....rakyat suka.

    Kepala jinggo suka la....

    BalasPadam
  4. Sdra Taiping Mali, Yob mohon.

    Tahniah kapada Ah jib Gor Gong dan Idris Pemandu yang memberi galakkan padu kapada visi liberal moderate inklusive worldview transformaci blue ocean strategy the best is yet to come endless possibilities high income nation.
    Dengan visi Ah Jib Gor Gong , Selangor telah merampaskan kedudukana tertinggi ranking menjadi negeri pertama yang mencapai KPI 1M high nation per capita income RM30,000 untuk Barisan PR(aka ex UMNO).ada yang nyata sokongan dengan ayat "they make money for the state".
    Apa pun,bagi kalangan bangsawan wannabe Selangor yang teruk memikul bebanan kerja yang berat 365 24 7/11, bagi pihak penduduk negeri selangor, yaani 2 juta orang rakyat malaysia dan 1.5 juta PATI/expat dari Indon,Vietnam,Myanmar,Bangla,PRC Cina,Sri Lanka,Palestine. Juga dari lithuania,bosnia,filipine,nepal,india,korea,jepun,nigeria,ghana,iran,irak,kenya.,(Truly Asia)
    serta semua orang yang sayangkan ah Jib gor gong 1M 1M4U untuk memenuhi kehendak truly asia dan every one can fly AA TS TFFFFF.
    Memang tepat pada masa nya di Labuan IFC, sudah ada Wealth advisors bakal memberi khidmat kapada peningkatan bilangan miilionaires daripada 30,000 orang ke 60,000 menjelang 2015.
    Hebat sungguh Visi 1M ah jib gor .Hinggakan inklusive nya no one will be left ,juga meraih sokongan Pakatan Rakyat yang sentiasa membantah GST
    Tapi naik gaji sampai 331 % disebabkan DUN Selangor dah tau GST memang akan mengakibatkan inflasi.
    PR tau kos sara hidup sebab subsidi gula dan bahan bakar akan naik, dan terus meningkat sebab tekanan dari kenaikan gaji untuk golongan bangsawan setaraf ah jib gor gong yaani DUN Negeri Selangor yang juga mirip Ah Jib the English Anglopile finance minister .
    Ah Jib Gor dan sombongl ,tidak mau kurangkan extravagant expenditure dan abuse of public tax payers monies saperti RM7.2 biillion bayaran kpd consultant.
    Seterusnya Dun selangor adalah pelajar terbaik di bawah perguruan aH JIB GOR Gong .
    TAHNIAH Tan Sri Khalid.
    Saya award anda best student of the year award ( di iktiraf di Battersby,London,UK) - Ah jib gor gong -UMNO Merit Certificate.
    Tahniah ah Jib Gor Gong,the best big spender award of Malaysia (di iktiraf di Sans Francisco dan NewYork Kjazah Group USA),Certificate of Merit.
    Applause untuk Hannah, I din want the hike, but I wll donate the increment to Izzaah Hall,Subang jaya selama 5 tahun., ,Hallelujaaah.
    arjuna waspada
    changkat lobak.

    BalasPadam
  5. salam, mohon dipautkan link blog http://paritbuntarrebels.blogspot.com/ di pautan blog anda.
    tq ;). blog anda telah dipautkan di blog sy.

    BalasPadam