Ahad, 1 Disember 2013

KENYATAAN BANGANG DARIPADA BAGHAL

Nov 30, 2013
HARAKAHDAILY

KEPALA BATAS: Perlantikan individu berlatarbelakangkan agama ke dalam Umno bukan bertujuan sebagai penegur atau pemandu perjalan parti Melayu itu tetapi dilihat lebih kepada sebagai 'ayam sabung' untuk melawan PAS.

Ahli Parlimen Bukit Gantang, Idris Ahmad (gambar) berkata sejarah membuktikan betapa teguran, pandangan dan suara ahli agama terhadap Umno tidak menjadi keutamaan oleh parti itu malah hanya dipandang sepi.

"Umno bukan impikan orang beragama. Mereka hanya memperkudakan golongan terbabit untuk berhadapan dengan hujah PAS semata-mata. Lepas tu dibuang bagaikan sampah," katanya ketika berceramah di Markaz PAS Pongsu Seribu, di sini semalam.

7 ulasan:

 1. Takpelah...bagi Pas, Kafir Dap dan Aljuburi yg kaki pembohong itu lebih mulia drpd Ustaz yg ada dlm umno...

  BalasPadam
 2. cakap seperti meludah ke langit... parti dia yang buang orang agama...utz nasaruddin.. hassan ali... muktamar pas terbaru pun yang menang kebanyakkan golongan penjilat anwar ibrahim dan dap... mengata orang pandai

  BalasPadam
 3. INI BARULAH ULASAN YANG BERNAS DARI SEORANG AHLI PARLIMEN BERJIWA babi.
  aPA TIDAKNYA.
  PARTI LAKNAT PAS DI BAWAH KAWALAN LEBAI2 BABI JUGALAH YANG MEROSAKAKN ISLAM DAN BANGSA MELAYU.
  AHLI PARLIMEN BABI NI PULA MENGESAHKAN KEBODOHAN ULAMAK DAN LEBAI2 BABI YANG SELAMA INI MENJADI BARUA PKRDAPIGS LAKNATULLAH.
  NGAMLAH TU.
  BUAT PENCACAI2 BABI PAS TERUSKANLAH MEMPERCAYAI ULAMAK DAN LEBAI2 BABI KAU ORANG DAN TERUSLAH MENJADI ANAK2 BABI PENCACAI DAPIGS LAKNATULLAH

  BalasPadam
 4. Ustaz-ustaz yang berceramah membantai UMNO dia orang bukan "lembu sabung" PAS ka!PAS terima kah teguran pandangan dan suara ahli agama di dalam PAS! Orang beragama di dalam PAS bukan kuda tungangan PAS ka! PAS tak buang orang agama macam sampah,betulkah! Yang si idris ni marah sangat dengan perlantikan ustaz Kazim pasai apa!hehehe.

  BalasPadam
 5. Bah: pertama:

  DAJAL betul mereka yg. MENGHINA para ulama INTELEKTUAL Islam terkemuka kita spt. YB Ustaz Mohd. Kazim Elias! Apa salahnya beliau org. PAS kalau tujuannya iIKHLAS berjuang demi Islam/umatnya?! Lagipun, bijak strategi YB PM kita ini – utk. menyatukan PAS-UMNO di masa hadapan, InsyaAllah!
  Makin naik muka si KAPIR-puak-syaitan MUSUH Islam/Melayu dr. DAPBANGKAI/PKR - kerana ramai si LIBERAL Islam/Melayu dr. PKR/PAS/UMNO, asyik PUJA dan TUNDUK pd. mereka, di bumi PUSAKA NEGARA ISLAM kita ini!
  UMNO, termasuk PEMUDA, mesti tingkatkan peranan YB Ustaz Mohd. Kazim Elias serta YBHG Dr. Asyraf Wajdi Dato' Duzuki (Yg. diPertua YADIM)- utk. MEMPERTAHANkan Islam/umatnya serta Tanah Melayu PUSAKA kita ini sbg. NEGARA ISLAM, serta membimbing jenerasi muda Islam/Melayu kita yg. makin diJAHANAMkan budaya syaitan KAPIR Illuminati Barat-Zionis, yg. mencipta dan memaksa falsafah, budaya dan undang-undg LIBERAL Barat-Zionis ke atas seluruh Dunia termasuk Dunia Islam - tetapi sebenarnya di mana gaya hidup mcm. BINATANG BUAS-PENGIKUT-SYAITAN, yg. rakus memuja wang, kebebasan seks termasuk homoseksual/pelacuran/pornografi/kehamilan luar nikah-pengguguran anak (termasuk kanak-kanak)/bertelanjang-beraksi lucah dpn. awam, dadah, alkohol dan perjudian dsbnya - akan terus menjahanamkan akhlak, akidah dan tamadun umat Islam, terutamanya anak muda Islam, yg. sering TERSIHIR dgn. industri seni Hollywood/Barat-Zionis!

  Lihat berita mengejutkan - Menteri Pelancongan nak bagunkan Pelabuhan P. Pinang dan bekerjasama rapat dgn. S'pura dlm. pelancungan pelayaran (sedgkan S'pura terlibat intip kita - maklumlah sekutu kuat PAP-S'pura, Barat-Israel bina markas CIA-Mossad-MI6 di sana - lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009).

  Lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Parlimen/20131129/pa_01/Naik-taraf-sebagai-pemandu-pelancong, Naik taraf sebagai pemandu pelancong:

  KUALA LUMPUR 28 Nov.

  .....Menjawab soalan Loke Siew Fook (DAP-Seremban) yang bertanya mengenai pelancongan pelayaran (cruise), Mohamed Nazri berkata, beliau akan mengadakan lawatan ke Singapura tahun depan bagi berbincang kerjasama dalam aspek pelancongan pelayaran melalui pelabuhan-pelabuhan di negara itu.

  Katanya, Malaysia melihat lebih banyak manfaat sekiranya kedua-dua negara bekerjasama dalam aspek pelancongan pelayaran selain membangunkan pelabuhan di Pulau Pinang untuk tujuan itu.

  “Saya kira apa yang harus dilakukan selepas ini adalah menaik taraf pelabuhan di Pulau Pinang dan beri kerjasama erat dengan pelabuhan lain contohnya di Singapura. Tak perlu lawan Singapura sebab memang negara itu ada pelabuhan terkenal. Lebih baik bekerjasama dengan mereka," katanya.

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

  BalasPadam

 6. Bah. kedua:

  Yg. hairannya, Kem. Kewangan pula aktif menggalakkan pelancongan HALAL, yg. suci dan INDAH (dibandingkan pelancongan dr. si Kapir Barat-Zionis yg. makin kurang ajaq dan bongkak dgn. budaya syaitan mereka; negara Islam pun nak dipijak mcm. kita ni PENGEMIS wang mereka)- mana suara Kem. Pelancongan psl perkara penting ini, yg. berkaitan mempertahankan ISLAM/umatnya serta budaya Islam suci dan indah kita (bukan hanya pasal keuntungan)?! Lihatlah Langkawi (juga P. Pangkor dsbnya) yg. mahu dijadikan spt negara KAPIR Barat-Zionis MONACO dsbnya - jadi budaya Islam/Melayu PUSAKA INDAH dan SUCI kita spt. kpg. sawah padi/nelayan kita tu HINA sgtkah?!

  Lihat di http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20131129/dn_07/Mulakan-segera-inisiatif-pembangunan-pelancongan-halal, Mulakan segera inisiatif pembangunan pelancongan halal:

  JOHOR BAHRU 28 Nov. - Pihak yang terlibat dalam industri pelancongan disaran segera memulakan inisiatif pembangunan sektor pelancongan halal yang semakin berkembang dan popular dalam kalangan komuniti global.

  Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan berkata, sektor itu berpotensi menyumbang pendapatan tinggi kepada negara, sekali gus merebut sebahagian daripada RM390 bilion (AS$130 bilion) dibelanjakan pelancong Muslim global setiap tahun.

  Menurutnya, nilai industri halal global juga dilaporkan mencecah hampir RM9 trilion dengan berpotensi untuk berkembang sebanyak 20 peratus setahun….

  Makcik Sambal Belacan.

  BalasPadam
 7. anda semua baghal juga, tau dah x keluar

  BalasPadam