Langkau ke kandungan utama

Malaysiakini Berdegil Ingin Politikkan MH370

Hampir separuh negara di dunia kini sedang mencari MH370.  Semua aset yang berkenaan telah digerakkan ke rantau ini untuk mencari pesawat tersebut.  Sejak hari pertama lagi, kerajaan Malaysia telah melakukan segala-galanya yang termampu dan telah menerima semua tawaran untuk membantu dari semua pihak sehingga membawa kepada persoalan mengenai had capaian persempadan negara. 

Walaupun kerajaan telah meletakkan MH370 mengatasi keselamatan negara, kerajaan masih lagi dihentam kiri dan kanan oleh pembangkang atas alasan tidak melakukan yang terbaik atau tidak melakukannya dengan betul.  Spekulasi dan fitnah disebar di dalam media massa tanpa sedikit pun memikirkan akibatnya.

Tiba-tiba kita seolah-olah kembali ke insiden Lahad Datu di mana tidak seminit pun dibazirkan oleh pembangkang untuk menyerang kerajaan.  Seolah-olah mereka telah menjangkanya dan kemudiannya 'meraikannya'.  Dan apabila perisikan Filipina mendedahkan kaitan pembangkang dengan pengganas Sulu, rakyat tidak lagi menerimanya sebagai satu kejutan. 

Walaupun hakikat ini agak mengganggu perasaan, namun kita tidak boleh menafikan bahawa senario sikap pembangkang dalam isu MH370 benar-benar menyamai isu Lahad Datu.

Setiap negara yang terlibat dalam misi mencari dan menyelamat MH370 telah memuji dan mengiktiraf sikap professional dan dedikasi kerajaan Malaysia.  Bagaimanapun, pengiktirafan dan pujian tersebut telah dipersetankan saja oleh pembangkang. 

Perkembangan terbaru mengenai pendirian politik Juruterbang yang merupakan penyokong fanatik Anwar, pastinya merupakan tamparan hebat kepada pembangkang. Oleh itu, mereka harus mengemukakan teori bagi mengaburi fakta ini.  Untuk tujuan itu, Malaysiakini pantas mencipta fitnah baru. 

Malaysiakini, sebuah portal pro-pembangkang yang terkenal dengan menipu, semalam menyiarkan artikel yang menuduh kerajaan sebagai berkali-kali menolak bantuan Interpol dalam usaha mencari MH370.

Nampaknya, 'menipu' sudah menjadi perkara biasa bagi portal ini di mana mereka tidak lagi peduli jika penipuan itu merosakkan imej negara.  Tanpa mereka ketahui, yang akan tertipu hanyalah penyokong pembangkang sahaja kerana seluruh dunia sedia maklum betapa ikhlas dan bimbangnya kerajaan terhadap nasib MH370. 

Seluruh dunia dapat melihat sendiri bagaimana kerajaan telah bekerjasama dengan 15 negara sebagai satu pasukan demi MH370.  Pesawat ini pada hari ini, menjadi keutamaan, bukan hanya pada Malaysia, tetapi dunia.  Oleh itu, jika Malaysia perlu dipersalahkan, maka seluruh negara yang terlibat juga turut bersalah. 

Tidak sukar untuk kita memahami sikap Malaysiakini yang tidak patriotik dan tidak peduli dengan imej negara kerana portal itu telah diketahui sebagai beroperasi atas dana asing. Tampak semakin jelas kini bahawa Malaysiakini bukan hanya sebuah portal berita, tetapi sebuah portal yang membawa agenda.

Apa jua agenda yang dibawanya, ia tidak ada kena mengena dengan kesejahteraan rakyat Malaysia atau keselamatan penumpang dan krew MH370. 

Sejak pesawat tersebut hilang, Malaysiakini dan pembangkang secara bergandingan sengaja mempolitikkan keadaan.  Hasilnya dapat kita lihat sendiri melalui komen-komen pembaca di portal tersebut.  Majoriti pembacanya akan mengucapkan takziah kepada mangsa dalam beberapa patah perkataan sebelum mengutuk dan menghentam kerajaan dalam beberapa perenggan. 

Jika matlamat Malaysiakini adalah untuk memecahbelahkan rakyat Malaysia, menanam perasaan benci dan mencipta generasi yang tidak sensitif serta tidak patriotik, maka kita harus mengakui bahawa mereka telah berjaya. 

Media seperti Malaysiakinilah yang melahirkan manusia fanatik dan pembenci.

Walaupun kita enggan memikirkannya, namun dengan hakikat bahawa Malaysiakini menjadi sumber maklumat utama kepada puak pembangkang termasuk Kapten Zaharie, maka kita tidak hairan jika sang juruterbang benar-benar mengambil tindakan sepertimana yang digambarkan oleh media asing. 

Biarpun kita sedih dengan apa yang berlaku dan biarpun Malaysiakini terus menipu, namun atas nama kebebasan media, portal itu akan terus bebas beroperasi di negara yang bebas ini. 

Pun begitu, percayalah bahawa portal syaitan ini akan terus melaungkan 'Tiada Kebebasan Bersuara!.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…