Sabtu, 19 April 2014

KJ vs ZUL KULIM

Wah! Makin panas dan berbisa. Zul menyindir Mendiang Karpal, KJ pun menengking Zul Kulim macam Koboi. Cuma tengking KJ  "SHUT UP" hanya dalam alam maya twitter sahaja.


Kok yer pun tak payah lah cakap kasar dengan orang yang lebih tua darinya.

Zul dah 52 usianya dan Kj belum pun 40, berbahasa lah sikit, kan bahasa mencerminkan bangsa, mencerminkan keperibadian seseorangm mencerminkan budaya dan ketamadunan sesuatu kaum, so apa salahnya kalau sama-sama berkias-kiasan, kan cantik.

Bagaimanapun kiasan Zul pada Kj cukup sinis dan mengguris perasaan.

Zul membahasakan Kj sebagai menantu Pak Lah, politik kepala lutut dan jangan jadi Anwar kedua.

Paling menarik ialah "jangan jadi Anwar kedua" hanya Zul sahaja yang masak dengan Anwar dan tahu rahsia Pak Lah dan Kj.

Sewaktu Pak Lah jadi PM, perkara yang pokok dilakukannya ialah membebaskan Anwar dan menggugurkan tuduhan terhadap Anwar, Kj pula memainkan peranan yang agak besar juga kerana sanggup hantar passport kepada pak mentua tak jadi iaitu Anwar Ibrahim. Kawan-kawan KJ di London dulu tahu alkisahnya.

Hari ini ramai pemerhati politik nampak KJ mampu menjadi Anwar kedua tetapi dalam senario berbeza.  Ciri-cirinya semakin terselak dan terungkap.

Sekian, teruskan berkias-kiasan...ramai dok perati.....

1 ulasan:

  1. Ingatkan KJ dah matang dalam politik. Nampaknya jauh lagi. Sepatutnya dia mesti dengar akan nasihat politikus vateran dan menghormati mereka memandangkan naiknya KJ ke kancah politik bukan melalui jalan yang normal. Jalan 'short cut' yang tidak berliku dengan 'carpet' merah.
    Betul nasihat Zul Kulim supaya KJ tidak jadi Anwar kedua. Sifat gelojoh dalam memanjat heraki politik dah seperti Anwar Ibrahim. Apatah lagi komennya yang tak matang sudah disambut oleh penyokong Anwar terutama yang bukan Islam.

    BalasPadam