Langkau ke kandungan utama

Dr Fathul Bari Dipaksa Berhenti Berucap Di #PAU2015

Akibat tidak boleh menerima nasihat, seorang veteran UMNO yang juga Timbalan Pengerusi Tetap UMNO, Tan Sri Mohamed Aziz memaksa Dr Fathul Bari memberhentikan ucapannya sesegera mungkin dengan memberi helah DFB menghina keluarga Rasulullah.

Akibat dari tindakan veteran UMNO itu, mood DFB dan mood hadirin terus bertukar menjadi hambar.

Persoalannya siapa yang lebih faham tentang ucapan yang sedang disampaikan? DFB atau veteran UMNO tersebut?

Kenapa sehingga memaksa menghentikan ucapan sebelum meminta pencerahan? Kan korang berdepan je tu. Bukan jauh pun nak mintak pencerahan.

DFB menyatakan beliau bersangka baik yang veteran UMNO tersebut mungkin tersilap faham.

Ye lah, DFB memang suka bersangka baik sahaja orangnya, tapi orang terencat akal lihat pun boleh tahu veteran UMNO tersebut memang sengaja mahu DFB memberhentikan ucapannya dengan segera.

Helah veteran UMNO yang digunakan juga agak memalukan kerana menunjukkan beliau agak jahil dalam agama. Agak tidak logik menggunakan alasan, kisah Aisyah difitnah berzina jangan diceritakan kerana ianya aib. Padahal kisah tersebut diceritakan sendiri oleh Allah di surah An Nur ayat 11 hingga 26 dan juga dicertikan oleh Rasulnya di dalam hadis-hadis sahih. Adakah Allah dan Rasul mengaibkan Aisya?

Tema ucapan yang dibawa DFB adalah kesan fitnah dan perpaduan tetapi jika sudah sombong, angkuh dan tidak mahu mendengar nasihat, penjelasan dari Al-Quran dan Hadis Nabi berkaitan tema ini pun dia tolak tanpa alasan yang munasabah.

DFB mengajak semua ahli UMNO jauhi fitnah dan bersatu tetapi malangnya veteran UMNO lebih suka menolak ajakan tersebut. Bertambah malang lagi beliau adalah Timbalan Pengerusi Tetap UMNO.

Lebih menghairankan Timbalan Pengerusi Tetap UMNO memaksa penyokong kepada usul dasar Presiden UMNO berhenti berucap dengan segera. Apa sebenarnya yang berlaku?

https://www.facebook.com/abuaqifstudio/videos/790815367693994/

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…