Langkau ke kandungan utama

Kesian Dyana Sofya, Ibarat Habis Madu Sepah Dibuang #PRKKualaKangsar #PRKSgBesar #KekakBN


Semenjak kempen PRK Kuala Kangsar dan Sungai Besar bermula, gerak geri ikon wanita Melayu Dap diperhatikan.

Tiba-tiba Rara atau Syefura ahli seumur hidup Dap muncul di pentas ceramah di Sungai Besar manakala bayang Dyana Sofya masih belum kelihatan

Walaupun status twitter Dyana masih aktif dan masih mempromosikan aktiviti Dap tetapi kelibatnya belum nampak.

Dyana Sofya merupakan calon Dap yang bertanding dalam PRK Teluk Intan pada tahun 2014 dan tewas kepada calon BN iaitu Datuk Mah Siew Keong.

PRK Kuala Kangsar adalah PRK kedua bagi negeri Perak selepas PRU 13.

Sewaktu PRK Teluk Intan, Dap mendapat sokongan Pas dan Pkr, pertandingan tersebut sangat getir terutama malam pengiraan undi, sekejap Dap mendahului BN, Sekejap kemudian BN pula mengatasi Dap, Namun pada akhirnya Dap kecundang. 

Dyana Sofya pula dikaitkan dengan pelbagai skandal dan paling top apabila tersebarnya gambar bermesra dengan anak tiri Khir Johari yang juga ahli parlimen Dap Bukit Bendera dan gambar beliau dengan pakaian tidur.

Kini genap 2 tahun nama Dyana menjadi sepi. Adakah dia sudah dilupakan oleh Lim Kit Sian kerana gagal menggunakan kecantikan untuk mempertahankan kerusi Dap di Teluk Intan?

Beberapa hari selepas kekalahan Dyana blog ini ada menulis bahawa Dyana satu hari nanti akan meninggalkan Dap mungkin menjadi kenyataan. Tidak hairan jika Dyana mengisi borang keahlian Umno.

Kini dendam DAP terhadap BN sememangnya jelas, walaupun bukan Dap yang bertanding tetapi penglibatan mereka di Kuala Kangsar sangat aggresif..


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…