Rabu, 15 Jun 2016

PAN SUNGAI BESAR LUMPUH, PEMIMPIN SOKONG BARISAN NASIONAL #SungaiBesar

Zamzuri Mohamed Tahir:

Timbalan Ketua Parti Amanah Negara (PAN) Sungai Besar mengetuai seramai seramai 32 AJK (Penaja) parti tersebut sebulat suara menolak calon mereka, Azhar Dato' Ab Shukur dan berikrar akan membantu kempen calon Barisan Nasional, YB Budiman Mohd Zohdi di PRK P093 Sungai Besar.

Mohd Sapigni Tulus turut menggariskan beberapa sebab atas tindakan mereka, antaranya pucuk pimpinan tertinggi PAN telah meletakkan calon yang salah, tiada kredibiliti, bersifat Touch N Go, memiliki ciri-ciri bongkak, angkuh, sombong dan tidak bermastautin di Sungai Besar. (tetapi di Pahang)

Menurut Sapigni lagi;
“Jika menang sudah pasti beliau tidak mampu merencana dan melaksanakan apa-apa agenda pembangunan, sosial atau masyarakat kerana hanya berada di Sungai Besar dua kali sebulan untuk menjenguk kawasan."

Azhar Dato' Ab Shukur juga dipercayai merampas kepimpinan PAN Sungai Besar dan menyingkirkan semua pesaing-pesaing politiknya dalam parti dengan cara yang jijik dan kotor.

Sapigni juga menyeru supaya pengundi di Sungai Besar sama ada Melayu, Cina dan India memilih Budiman sebagai galang ganti Azhar kerana hanya Budiman sahaja calon yang sesuai mewakili semua penduduk di Sungai Besar.

Menurut beliau lagi, kesemua AJK (Penaja) tersebut membuat pengakuan sedemikian atas kesedaran diri sendiri, tidak dibayar walau sesen pun untuk menolak Azhar sebagai calon PAN dan bersedia dipecat dari parti.

#inilahBudiman
#KekalBN
#PRKSungaiBesar

2 ulasan:

 1. assalam. kalu kita di negara luar mcmana ya dgn ISLAM yg ada dlm diri kita ini hendak menghadapi pemimpin yg bukan islam. Apakah berbeza pendekatan ISLAM yg ada dlm diri kita utk negera tercinta...sy terfikir saudara sy dr PAS ni BELAJAR, MENGAJAR, BERAMAL, BERDAKWAH dan sbgnya APAKAH TUJUAN SEBENAR MEREKA....dulu tahalusiyasi DAP+PKR,,,dgn ISLAM UMNO ni bnyk pulak dalil2nya...KUASA DIUTAMAKAN ALLAH & RASUL tengok2 dulu lah agaknya...

  BalasPadam
 2. Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Azmin Ali turun ke Sungai Besar hari ini bagi memberikan sokongan kepada calon Pakatan Harapan dari Amanah, Azhar Abd Shukur.

  Beliau menyertai majlis berbuka puasa (Iftar Perdana) yang dianjurkan Pakatan Harapan untuk memberikan sokongan moral kepada calon Amanah.

  Azmin selaku Timbalan Presiden PKR mengisytiharkan sokongan beliau kepada Azhar di majlis berbuka puasa ini.

  Turut hadir di majlis ini ialah calon Pas, Dr Abdul Rani Osman.

  Dalam ucapannya beliau mengakui memerlukan pertimbangan yang sukar dalam mengambil pendirian dalam PRK Sungai Besar.

  "Sebagai timbalan presiden PKR, selepas perbincangan dengan pelbagai pihak, saya memilih untuk memberi sokongan kepada calon dari Pakatan Harapan.

  "Saya percaya dengan latar belakang agama, kredibiliti dan latar belakang keluarga, Ustaz Azhar akan dapat menjadi suara kita di Parlimen Sungai Besar," katanya

  Kepada calon Pas beliau turut berharap dapat terus menyembung persahabatan

  "Dr Rani, jangan sedih, kita masih rakan di Dewan Undangan Negeri, anda telah menyumbang banyak saya berdoa agar anda akan terus berjaya dan menyumbang," katanya

  Pada ketika ini, beberapa orang-orang di khalayak menjerit menggesa Dr Rani untuk menyertai Azmin dan Azhar di atas pentas tetapi dia tinggal di tempat duduknya.

  Azmin dalam ucapannya memohon maaf kerana tidak dapat kerap melawat tempat itu semasa kempen PRK Sungai Besar kerana jadual ketat bersama Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah untuk majlis berbuka puasa di masjid-masjid di negeri ini hampir setiap petang.

  "Saya bertanya kepada Tuanku untuk memberikan saya kebenaran untuk berada di sini petang ini dan Tuanku membolehkan saya untuk berbuat demikian," kata Azmin sambil menambah bahawa dia akan datang lagi pada hari Jumaat. -MD

  BalasPadam