Langkau ke kandungan utama

Rafizi Ramli Perlukan Rawatan Mental Dengan Segera

Kenyataan Media Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP) Ramesh Rao

Kalau dulu, Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP) Ramesh Rao membuat cadangan kepada Tun Dr Mahathir Mohamad supaya menjalani rawatan dan pemeriksaan mental, kini Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli juga turut dicadangkan melakukan perkara yang sama.

Ia berdasarkan kenyataan yang dibuat Rafizi di akhbar Sinar Harian hari ini yang menghina pengundi di kawasan Parlimen Sungai Besar dan Kuala Kangsar dengan menganggap mereka berpenyakit.

"Rafizi Ramli dah gila, perlukan rawatan mental dengan segera.

"Wakil mereka kalah teruk dalam dua pilihan raya kecil di Sungai Besar dan Kuala Kangsa tapi kenapa tidak mahu salahkan diri sendiri? sebalinya hina pula pengundi berpenyakit," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

PRK di Sungai Besar menyaksikan Barisan Nasional (BN) dan calon mereka, Budiman Mohd Zohdi menang dengan majoriti yang amat besar iaitu 9,191 undi dan calon BN Kuala Kangsar, Mastura Md Yazid juga menang besar dengan majoriti 6,969 undi.

Ramesh berkata tidak dapat difahami secara jelas mengapa Rafizi bertindak menuding jari kepada pengundi yang sudah memberikan mesej jelas kepada kepimpinan pembangkang supaya berhenti melakukan strategi kotor sebegitu rupa yang sudah semakin lapuk.

Hakikatnya, pembangkang sudah semakin ditolak oleh rakyat Malaysia. Mereka sudah muak dengan politik oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan Mohamad Sabu.

Politik yang dibawa oleh mereka bukan memberikan kesenangan kepada rakyat tetapi sebaliknya memberikan kesengsaraan kepada rakyat.

Menuduh pengundi berpenyakit kerana memberi kemenangan kepada BN dan bukan parti sekutu mereka adalah satu ciri jelas seseorang itu mempunyai masalah mental yang perlu diberi perhatian.

Pada kedua-dua PRK di Sungai Besar dan Kuala Kangsar, Pakatan Harapan mempertaruhkan wakil dari Amanah yang merupakan parti yang tunjangi oleh DAP.

20 Jun 2016
12.13 tengah hariSent from Samsung tablet.

Ulasan

  1. politik pesen lama bila dah kalah sibok menyalahkan org lain..ppppp la mabok rakyat dah tau nko pnye kencing

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…