Langkau ke kandungan utama

Proton cars for Rio 2016 medallists

PROTON CARS FOR RIO 2016 MEDALLISTS


SUBANG JAYA, 19 August 2016 – DRB-HICOM Berhad (“DRB-HICOM”) in collaboration with PROTON Holdings Bhd (“PROTON”) will present Proton cars as appreciation to medal winners at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil which is still ongoing until 21 August 2016.


In appreciation of their hard work, dedication and commitment as well as to celebrate their achievements, DRB-HICOM and PROTON are pleased to present a PERDANA 2.0L for the Gold medallist, a SUPRIMA S 1.6L Turbo Premium for the Silver medallist and IRIZ 1.6L Premium for the Bronze medallist.


The cars will be presented to the medal winners after the Rio 2016 Olympics, upon their return from the Games.


“As a national car manufacturer, we are extremely proud of our athletes competing at the Rio 2016 Olympics and to celebrate their achievements for Malaysia, we wish to present the winners our Proton cars – PERDANA, SUPRIMA S and IRIZ for the gold, silver and bronze respectively.  As DRB-HICOM and PROTON had always carried the Malaysian flag in all that we do, this gesture is in line with our pride towards Jalur Gemilang,” said Dato’ Sri Syed Faisal Albar, Group Managing Director of DRB-HICOM and Chairman of PROTON.


Dato’ Sri Syed Faisal also added that “we hope that this will provide further encouragement to our athletes to strive harder to make our beloved Malaysia proud especially at the highest level such as the Olympics.”


DRB-HICOM and PROTON would like to congratulate all the medal winners who have contributed to the nation’s pride and we believe that they will be able to achieve more in the future.


Malaysia is one of the 207 nations participating at the current Rio 2016 Olympics and the nation has 32 competitors competing in 10 sporting events. To-date, our nation’s athletes have contributed 3 medals comprising of 2 silver medals and 1 bronze medal. Rio 2016 marks Malaysia’s 15th appearance at the Olympics which started in 1956.-

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…