Langkau ke kandungan utama

Anwar Penjenayah Liwat
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah dicanang dan difitnah oleh pembangkang kononnya  'mencuri' atau melesapkan RM42 bilion daripada wang 1Malaysia Development Berhad (1MDB). Tidak cukup dengan itu beliau juga difitnah merompak RM2.6 bilion juga dari 1MDB yang dimasukkan ke dalam akaun peribadinya.

Siapa yang membuat andaian, pembohongan dan fitnah ini? Tidak lain tidak bukan ialah bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamed dan pemimpin Pakatan Harapan yang dikuasai DAP, yang telah melakukan siri serangan berkenaan sebagai satu propaganda jahat untuk memburukkan Najib Razak.

Walhal pihak 1MDB sudah berulang kali menjawab bahawa RM42 bilion adalah dana hutang. RM18 bilion daripadanya telah digunakan untuk pembelian syarikat pengeluar tenaga bebas (IPP), RM1.7 bilion adalah kos pembelian tanah, RM15.4 bilion pula dana pelaburan, manakala RM5.8 bilion dibelanjakan untuk kos kewangan dan baki sebanyak RM900 juta dalam bentuk tunai.

Sementara bagi isu RM2.6 bilion itu pula, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam satu kenyataan bertarikh 3 Ogos 2015 ada menyebut ``Laporan hasil siasatan berkaitan dana RM2.6 bilion telah dirujuk dan dimaklumkan kepada Peguam Negara. Hasil siasatan mendapati dana sebanyak RM2.6 bilion yang didakwa dimasukkan ke dalam akaun milik YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak adalah sumbangan penderma, dan bukannya dari dana 1MDB.''

Bukan itu sahaja, Menteri Luar Arab Saudi, Adel Al-Jubeir  sendiri mengakui  bahawa sumbangan derma kepada Perdana Menteri, memang datang dari negara itu.

Malah, kedua-dua isu berkenaan juga telah diperakui sendiri oleh Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) yang mana 36 peratus daripada keahliannya adalah Ahli Palimen dari parti pembangkang.

Bukan itu sahaja, Timbalan Pengerusi PAC juga adalah salah seorang daripada pemimpin DAP sendiri justeru tidak timbul isu bahawa PAC tidak telus dalam siasatannya.

Berbeza dengan bekas ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim  Mahkamah Persekutuan pada Februari 2015 telah memutuskan bahawa Anwar didapati bersalah atas kes meliwat bekas pembantu peribadinya di sebuah kondo mewah.

Keputusan itu diputuskan oleh Ketua Hakim Negara, Tun Arifin Zakaria yang mengetuai panel lima hakim Mahkamah Persekutuan, selepas dibacakan sebutan kesnya selama hampir 2 jam pada hari berkenaan.

Ia bukan kesalahan kali pertama buat Anwar. Dalam kes pertama, beliau didapati bersalah meliwat pemandu keluarganya, Azizan Abu Bakar, di Tivoli Villa, Kuala Lumpur pada 1994 dan dihukum penjara sembilan tahun oleh Mahkamah Tinggi pada 8 Ogos 2000.

Mahkamah mengarahkan beliau menjalani hukuman itu selepas selesai hukuman penjara enam tahun kerana rasuah, setelah didapati bersalah atas empat tuduhan rasuah pada 4 April, 1999.

Terang lagi bersuluh kepada kita, Najib yang dituduh sebagai `perompak wang rakyat' sebenarnya telah disahkan sendiri oleh pihak-pihak berautoriti seperti PAC, SPRM dan Peguam Negara bahawa beliau tidak bersalah. Namanya juga sudah dibersihkan.

Anwar pula, walaupun sudah disahkan oleh mahkamah bahawa beliau adalah seorang penjenayah liwat, namun hukuman dan kesalahan itu dipandang sepi oleh Dr. Mahathir serta pembangkang.

Begitu juga dengan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang telah didakwa di mahkamah atas dua tuduhan rasuah namun Dr. Mahathir langsung tidak menyentuh mengenainya.

Apa yang penting pembangkang mahu menanam propaganda dan persepsi buruk terhadap Najib dalam pemikiran rakyat Malaysia meskipun hakikatnya serangan demi serangan yang dijalankan sudah semakin tumpul.

Tulisan :
Beruang Biru
BB150, Rabu
23 November 2016


Sent from Samsung tablet.

Ulasan

  1. Beruang biru ni memekakkan telinga dan membutakan mata tentang fakta kes najib dan anwar. Harap beliau lebih membaca.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…