Langkau ke kandungan utama

Apa Sahaja Yang Keluar Dari Mulut Kit Siang Adalah MengarutKalau dalam bahasa Inggeris ia dikatakan 'bullshit', atau  bermaksud mengarut. Itulah sifat segala pertuturan yang keluar dari mulut pemimpin DAP, Lim Kit Siang yang mengatakan bahawa beliau lebih menghormati orang Melayu berbanding UMNO.

Apabila mendengarnya pun kita sudah tahu beliau bohong dan tidak ikhlas. Jika benar beliau menghormati orang Melayu dari UMNO, mengapa beliau tidak memberikan kuasa yang lebih banyak kepada parti Melayu di dalam Pakatan Harapan (PH) yang lebih mewakili Melayu.

Mengapa DAP enggan membenarkan PKR yang diketuai oleh Wan Azizah Wan Ismail untuk mengetuai PH? Sebaliknya Wan Azizah hanya dilantik jadi Penasihat sahaja.

Kenapa PAS diterajang keluar dari pembangkang? Bukan sekali, tetapi sudah berkali kali DAP membuli PAS.

Pada awal-awal penubuhan Perikatan dulu, pemimpin Cina dan India menghormati bangsa Melayu sehingga memberikan ruang UMNO  untuk mengetuai Perikatan dengan dipimpin oleh Tunku Abdul Rahman Putra.

Apa yang berlaku dalam Perikatan dan BN tidak berlaku dalam PH. Puas Mahathir pesan suruh tiru BN, tapi kata pemutusnya Kit Siang. Mana Kit Siang mahu ikut cakap Mahathir. PPBM ada satu kerusi sahaja.

Kit Siang mana boleh dipercayai. Masa berjanji dengan PAS dulu sebelum ambil alih kerajaan di Penang dan Selangor, bukan main manis lagi mulutnya. Bila dah dapat kuasa di Penang, tengoklah bagaimana Kit Siang melawan PAS.

"Jelasnya, saya lebih menghormati bangsa Melayu berbanding menteri Umno sekarang dan pemimpinnya.

"Saya merayu kepada menteri Umno dan pemimpinnya, janganlah menghina bangsa sendiri dengan cara sedemikian rupa," kata Kit Siang ketika sidang media di Parlimen, semalam.

Bila masa UMNO hina bangsa sendiri? Ini tuduhan mengarut Kit Siang.

Kit Siang kononnya menempelak akhbar berbangsa Melayu, Utusan Malaysia yang  dituduh banyak menulis berita memburuk-burukkan Mahathir dan Wan Azizah.

Kit Siang lupa agaknya, Mahathir dan beberapa lagi pemimpin Melayu di dalam PH juga pernah menjadi mangsa tohmahan dan hinaan Kit Siang ketika mereka berada dalam Barisan Nasional (BN) dulu.

Mentang-mentang mereka sudah ada di dalam bahtera yang sama, barulah Kit Siang hendak mengatakan beliau sebenarnya menghormati Melayu.

Oleh sebab itu, bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim  mengatakan bahawa kata-kata Kit Siang hanyalah muslihat politik untuk cuba mendapatkan sokongan orang Melayu.

Kit Siang hanya berbuat baik dengan orang Melayu kerana kini ramai pemimpin Melayu yang dulu berpengaruh sudah mahu bersama-samanya untuk menewaskan BN.

Padahal dalam benak Kit Siang, pemimpin Melayu itu hanyalah perkakas politik sahaja untuk menang Pilihan Raya Umum 14 (PRU 14).

Selepas menang nanti, semua pemimpin Melayu ini akan dipinggirkan dan bermula pelaksanaan agenda DAP yang sebenar.

Bila sudah dapat kuasa, DAP akan "screw" habis habisan PPBM dan PKR. DAP kini sedang "screw" Mahathir dan Wan Azizah sebagai penasihat PH untuk meraih sebanyak mungkin undi orang Melayu.

PAN sudah lama kena "screw" sejak makan gaji dengan DAP. Apa yang Kit Siang perlu lakukan sekarang adalah menanam tebu di tepi bibir.

Untuk mengumpan sebanyak undi mungkin terhadap DAP. "Divide and rule" orang Melayu kepada beberapa parti kecil agar menjadi tidak kuat dan akhirnya tunduk dalam pakatan bersama DAP.

Arahkan PAN membenci UMNO sampailah kiamat. Arah PAN rangka janji janji manis baru dalam buku jingga. Bila dah dapat undi dan kuasa, menjelmalah wajah sebenar Kit Siang.

Usah percaya pada apa sahaja ayat yang keluar dari mulut Kit Siang. Mulut diktator politik 51 tahun bila berada dalam keadaan lemas. Apa saja dia cakap semuanya mengarut. Ada udang di sebaliknya.


Sent from Samsung tablet.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…