Langkau ke kandungan utama

DAP MEMBERS SHOULD BLAME THEIR DICTATOR
Prime Minister Najib Razak’s Press Secretary statement3rd July 20171. The opposition's real leader, DAP's half-century long dictator Lim Kit Siang, is doing what dictators do – blaming others, creating hate and taking no responsibility for his misdeeds. But this will not help solve the dire predicament DAP now faces.
2. It was DAP members that lodged complaints to the Registry of Societies (RoS) regarding serious irregularities and unfair treatment in their party elections. So why does the DAP dictator not ask his members to withdraw their complaints to the RoS? If they have not been badly mistreated, surely they will withdraw?
3. But the truth is that it is the DAP dictator who indirectly endorsed the unfair party election in 2012 and re-election in 2013. It was he who therefore allowed the victimisation of the 753 delegates who were not allowed to take part in the election – a serious violation of their democratic rights. It was he who allowed the mistreatment of many of the DAP’s 865 branches. So why is he now blaming UMNO and the RoS for attempts to manipulate DAP's elections that favoured his family?
4. DAP members should remember that the RoS did not recognise the validity of the party's Central Executive Committee (CEC) only because of the complaints lodged by DAP members against DAP leaders – for conducting unfair and undemocratic party elections.5. As this matter has still not been resolved, the future of Kit Siang's son, Penang Official No 1, is in doubt. Because, on top of the corruption charges he is facing, the CEC elections which elevated him to DAP Secretary General are not valid. And DAP's use of the rocket logo is also in doubt.6. This is a serious predicament for DAP – but it is their half-century long dictator that is the architect of DAP's misfortunes. He claims to believe in democracy, but once given power a dictator cannot help but show his true colours. This is the future the people would face if the DAP-led opposition assumed power over Malaysia.DATUK SERI TENGKU SARIFFUDDIN,

PRESS SECRETARY TO THE PRIME MINISTER

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…