Langkau ke kandungan utama

Pembangkang di Malaysia tiru cara Hitler menghasut rakyatDato Seri Dr Zambry Kadir, Menteri Besar Perak menyifatkan  pembangkang menggunakan taktik menteri gerak saraf Hitler, iaitu Joseph Goebbels untuk menghasut rakyat.

Beliau berucap ketika memberi ucapan aluan dalam mesyuarat UMNO Bahagian Parit di Dewan MRSM Parit, Perak pada 29 Julai 2017.

"Dulu pembangkang panggil dia Mahafiraun, sekarang orang itu sudah bersama mereka.  Pada tahun 1941, Goebbels telah mencipta satu suasana, don't attack the people, attack the plutocracy" kata Zambry. 

"Create fear, suspicious and horror" inilah cara yang digunakan oleh pemimpin Nazi di Jerman. Menurutnya, ia sama juga dengan apa yang pembangkang buat sekarang, mereka panggil kerajaan kita kleptorasi. Dulu Goebbels cipta ayat "plutocracy", kini ayat propaganda jahat itu diganti dengan nama "kleptocracy". 

Biarpun Bank Dunia telah iktiraf ekonomi negara namun pembangkang mahu gunakan elemen "horror" ini bagi menakutkan nakutkan rakyat. Oleh itu, Dr Zambry mengajak semua ahli UMNO bersatu melawan propaganda hasutan cara Goebbels pembangkang ini. 

Sambil memetik kata kata Pak Hamka, seperti berikut ; 

"Jangan jadikan diri kita gunting, walaupun berjalan lurus tetapi ianya memisahkan yang satu menjadi dua.

Jadilah diri kita seperti jarum, walaupun jarum itu menekan dan menyakitkan, tetapi jarum itu menyatukan yang dua menjadi satu" kata Dr Zambry.

Datuk Seri Najib ketika ucapan perasmian mengulas lanjut apa yang disebut Dr Zambry mengenai taktik propaganda cara Hitler yang diamalkan pembangkang kini.

Menurut Datuk Seri Najib, Goebbels ini mengamalkan prinsip "the enemy of my enemy is my friend". Oleh itu, bila Hitler serang Soviet Union. Amerika dan Britain tidak suka Soviet, tetapi mereka bantu Soviet untuk mengalahkan Hitler.

"Bila selesai World War, mereka (Amerika dan Soviet Union) bergaduh. "Cuban Crisis, perang dingin dan sampailah ke hari ini, mereka tidak yakin antara satu sama lain. 

Samalah jadi dengan pembangkang di Malaysia. Sesama mereka masih lagi sangsi antara satu sama lain. Bila reformasi dulu ditubuhkan untuk apa? Sebab hendak gulingkan orang yang sudah 22 tahun jadi Perdana Menteri.

Reformasi mahu gulingkan orang yang digelar Mahafiruan, nepotisme, diktator dan salah guna kuasa. Sampai semua orang ditangkapnya. Kit Siang, Anwar dan Dr Zambry pun ditangkap

Siapa masuk ISA zaman saya?, tiada. Ini kerana saya dah mansuhkan ISA. Saya lagi demokratik dari orang yang hari ini menuduh kerajaan kita tidak demokrasi" kata Datuk Seri Najib.

"The big lie, the more it repeated, the bigger it become truth. Ini adalah cara Goebbels" ulas Dato Seri Najib. 

Hari ini pembangkang menggunakan strategi pembohongan berterusan dan kaedah pembohongan secara berulang cara Goebbels ini untuk menghasut rakyat. 

Dalam majlis yang sama, Datuk Seri Najib telah meluluskan peruntukan RM3 juta untuk rakyat di Parit. Inilah bukti kerajaan yang beri harapan sebenar dan merealisasikan apa yang rakyat hendak. 

Bukan seperti pembangkang yang hanya pandai hasut rakyat siang dan malam. Hanya memberi harapan palsu dan hasutan sahaja pada rakyat. 

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…