Langkau ke kandungan utama

Saya Cabar Kit Siang Ambil Tindakan Tegas Ke Atas Mahathir

Pemimpin DAP, hari ini dicabar Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin (PMSP), Ramesh Rao untuk ambil tindakan ke atas Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Tun Dr Mahathir Mohamad kerana sudah melanggar prinsip perjuangan partinya yang tidak mengamalkan sikap perkauman.

Beliau dalam satu kenyataan media menuntut Kit Siang memainkan peranan sebenar sebagai ketua yang berpengalaman dalam DAP untuk mengambil langkah segera menyelar serta membidas kenyataan Mahathir dalam ceramahnya yang terlalu rasis.

"Kita tahu Mahathir dalam ceramahnya di Padang Timur MBPJ, Sabtu lepas kata Najib adalah keturunan Bugis yang jadi lanun dan kata orang Bugis sesat ke Malaysia.

"Bukan sahaja Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak orang Bugis tapi banyak lagi orang Melayu di Malaysia berketurunan Bugis termasuk ada Raja Melayu yang mempunyai keturunan yang sama," kata Ramesh dalam kenyataan berkenaan.

Oleh itu katanya, setakat ini Kit Siang hanya berdiam diri dan membiarkan Mahathir menyerang orang lain dengan menggunakan isu perkauman sehingga menyentuh isu asal usul keturunan orang lain.

Ramesh berkata, sebagaimana Kit Siang marah apabila beliau mempersoalkan asal keturunan beliau dari China dan datang ke Malaysia sebelum ini, begitu juga Kit Siang harus marah kepada Mahathir.

"Kit Siang begitu marah kepada orang ramai yang mempersoalkan asal usul keturunan beliau sama ada dilahirkan di Malaysia atau berasal dari Tanah Besar China, tapi bila Mahathir buat, Kit Siang buat tidak tahu.

"Ini adalah satu perbuatan double standard kerana mengapa saya hanya bertanya, Kit Siang begitu marah sedangkan Mahathir mengutuk seorang Perdana Menteri, Kit Siang buat tidak tahu saja?" tegas Ramesh.

Menurut beliau, DAP mengamalkan pendekatan ambil tindakan secara pilih bulu ke atas orang tertentu sahaja dan bukan orang yang mereka bersekongkol untuk sama-sama mengamalkan politik jahat.

Sebagai contoh, ramai bekas ahli DAP yang cuba menentang Kit Siang dan anaknya, Lim Guan Eng sudah ramai jadi muflis akibat disaman dan kemudian diganggu kehidupan seharian mereka hanya kerana perbuatan mereka cuba menegakkan kebenaran.

"Dalam PMSP juga ada, wakil yang pernah berjuang menentang DAP ketika jadi ahli kemudian diganggu dan dimalukan oleh pemimpin DAP kerana tidak sependapat, Mahathir kerana sudah mungkin bagi faedah kepada Kit Siang, apapun boleh dilakukan tanpa ada sebarang tindakan diambil," kata Ramesh.

Ramesh Rao Krishnan Naidu
Presiden PMSP
19 Oktober 2017

Ulasan

  1. kenapa kit siang tak marah dan tidak menyelar tun mahathir? inilah sebenarnya agenda kit siang. tun mahathir menyerang melayu lain dengan gelaran2 buruk dan busuk sehingga nama pm juga disebutnya 'najis'. itulah kesukaannya. apa nak marah jika melayu serang melayu, melayu hina melayu dan melayu kutuk melayu. kit siang sedang membuli tun mahathir kerana sejak sekian lama tun mahathir selaku pm terlalu banyak 'membuli' mereka. proses balas dendam sedang berjalan. biarlah apa orang nak kata, double standardlah, tak adillah atau sebagainya. yang penting dan pasti dendam lama sejak puluhan tahun sedang berbalas.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…