Langkau ke kandungan utama

Zahid Mat Arip buat lawak bodoh

Zahid kelepet makan nasi bungkus sudah lupa masa susah. Kini sudah kaya duit berjuta dan DATO bergelar.  

Dulu mursyidul am Tibai. (Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim). Kini dia mahu Anwar dibebaskan daripada penjara kerana dosanya sudah diampunkan bila Zahid join Tok wan dalam PH. 

Zahid orang kanan kiri depan belakang TS Isa Samad terlibat dalam kes rasuah pembelian hotel Merdeka Palace di Bandaraya Kuching Sarawak. Kalau terlepas boleh kaya macam bekas bekas ahli PKR. 

Kini dia buat lawak kononnya Gov sengaja buat cerita Felda untuk tutup kes 1MDB.

Kenapa buat lawah wahai bekas mursyidul am tibai? Takut masuk Sungai Buloh ka? 
==========teruskan bacaan ======

Today, there was an article with the headline "Felda scandal being used to divert attention from 1MDB, says Isa Samad's former aide".

It tickles me that the person making that statement is Zahid Mat Arip who is now a PRIBUMI party Committee member. 

He is also the person who was arrested and remanded by SPRM for his role in the over-priced purchase of hotels by Felda Investment Corp (FIC) - the same FIC that is now in the spotlight over the Semarak land-deal.

Therefore, Zahid is certainly not one of the most credible person to claim the Felda semarak land issue is a diversion from 1MDB.

In fact according to Pakatan, everything is a diversion from 1MDB - even when they are arrested for corruption and they do not dare to stand trial.

Even when Pakatan dare not show their source of funding when asked to, it is again called a diversion from 1MDB.

Hera are some of those statements from Pakatan where anything is a diversion from 1MDB.

1. Penang graft cases 'aimed at diverting attention from 1MDB'

2. BMF, forex scandals to 'divert attention' from 1MDB, says Dr M's lawyer

3. MALAYSIA CORRUPTOIN ARRESTS A BID TO DIVERT ATTENTION FROM 1MDB

4. 'Chinese targeted to divert attention from 1MDB'

5. Dr Mahathir: Red shirt rally held to divert attention from 1MDB

6. Najib using political funding reforms to divert focus from 1MDB probe, DAP says

Even if a cat fell into the drain would also be classified as a diversion from 1MDB.

LSS.
----

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…