Rabu, 13 Julai 2011

Alasan nak ceroboh masjid

Dalam program Pas dan Pkr yang sudah-sudah selalu buat solat di jalan raya, stadium, depan pejabat Dap depan laman mahkamah dan sebagainya.Ka

Kadang kala kita hairan, masjid dibina dengan kos berjuta ringgit tetapi dibiarkan. Tanah lapang juga jadi pilihan.

Masih ingat, 4 Jun lalu, seorang imam dibawa dari Syria untuk mengimamkan solat hajat di stadium Selayang Selangor? Stadium Melawati juga menjadi pilihan mereka.

Di Ipoh, Pas bersolat di atas jalan berlatarbelakangkan bangunan Dap sewaktu persidangan Dun yang kecoh akhir 2009 selepas Bn menguasai kembali kerajaan.

Bermakna Pas boleh bersolat di mana sahaja, begitu juga dengan wuduk, Pas mampu menyelesaikan masalah mereka.

Tetapi dalam video ini bukan main hebat lakonan munafiq.

Ada pula yang berbangga buat solat jamak dengan kawan mereka, mereka lupa bahawa tiada solat jamak yang dibolehkan kepada mereka. Ini jelas jika kita rujuk kepada syarat yang membolehkan solat jamak dilakukan.

Tujuan sebenar mereka nak masuk masjid adalah kerana mereka nak berak, nak kencing, nak mandi dan nak tidur sebelum balik ke destinasi masing masing.Masing

Published with Blogger-droid v1.7.1

2 ulasan:

  1. pas mmg dari dulu prangai macm kimak jer buat masjid sampai ratus juta lepas itu biar kosong harap org umno jer mengimarahkan mesjid, org pas mengimarahkan pub, dangdut, karaoke sama dap.sampei mesjid besi tinggal besi jer!

    BalasPadam
  2. Nak solat dimana mana pun apabila keadaan kecemasan tak de masalah.

    Lebih baik dari bersolat kat coffee house le, hotel china doll le, atau tempat -tempat hiburan.

    BalasPadam