Rabu, 13 Julai 2011

Cincin 24 juta dollar hantar guna currier?

Tadi TM melihat sebuah lukisan dijual RM 32 ribu. Tahniah kepada pelukis tersebut.

Tiba-tiba di bawah ada komen kata ingat 24 juta macam cincin berlian yang Datin Seri Rosmah oder.

Wah! Hebat lah cerita ini, sekarang pembangkang terutama Pas dah spin cincin pula untuk ganti cerita jam Omega .

Yang peliknya kenapa Rosmah mesti order dan hantar melalui pos? Rosmah selalu ke luar negara, masuk kedai yang jual, ambil cincin dan masuk ke jari dia. Bayar 24 juta selesai masalah. Apa susah-susah nak kurier!

Lagi pun kalau kita tgk di tv dalam urusan jual beli emas, pun cukup ketat dan tersusun. Inikan pula sebutir atau sebentuk cincin senang-senang main pakai pos.

Tak taulah kalau orang kita masih boleh percaya cerita bengong macam tu.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

10 ulasan:

  1. Saya emel Jacob & Co mengenai cincin dengan dekripsi spt dalam borang kastam itu dan ini jawapannya - cincin seperti yg dinyatakan tiada tetapi mereka menawarkan cincin lain spt di bawah -

    "GIA Certified Fancy Blue Radiant Cut Diamond Ring, Pave Set with 1.01ct Fancy Pink and 1.25ct White Diamonds in Platinum and Rose Gold
    DIAMOND - Weight: 12.38; Clarity: IF; Color: FB; Shape: Radiant; Side Stones Weight: 2.26;
    METAL - Type: Platinum/Rose Gold; Quality: 18K;
    $12,250,000.00 AND AVAILABLE CURRENTLY
    Are you interested in such a Gorgeous stone ?
    Please let me know and we'll talk .....

    Thanks in advance,

    Craig


    Craig Rizzieri | Sales Executive
    Jacob &Co. Flagship Boutique

    48 East 57th Street l New York, NY 10022
    212.719.5887 | f: 212.888.2878

    craigr@jacobandco.com
    www.jacobandco.com"

    BalasPadam
  2. Inilah Cerita DONGENG PAKATAN kalau nak FITNAH pun biar nampak REAL BRO.

    CRAZY ...GILA BABI apa CINCIN 24 JUTA DOLLAR hantar melalui COURIER.

    Bila buat fitnah kebenaran akan muncul dengan your own stupidity.

    Yang percaya cerita begini hanya mereka yang akal dilutut sahaja.

    BalasPadam
  3. Kalau betul le cerita, apa salahnya beli cincin RM24 juta.

    Dia mampu, dia beli la. Iri hati ke kau ni semua?

    BalasPadam
  4. Ignore ajer..

    SD pun mereka boleh upah keling mabuk buat, inikan pula sekadar bil hantaran..

    TERSESAK benar le mereka ni. Pi chek courier tu, mesti Pariah mabuk yang incharge issue benda tu.

    BalasPadam
  5. jijah & nuar ini memang cilqaka adake cincin berlian main kurtier ingat handbeag ke?

    BalasPadam
  6. http://2.bp.blogspot.com/-jpmpWGzoHKE/ThfGDy2hM-I/AAAAAAAAE70/f9alMUy3_yg/s1600/%253D%253Futf-8%253FB%253FRmlsZSA0LmpwZw%253D%253D%253F%253D-779267

    BalasPadam
  7. SEPANG, 9 April -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berlepas ke Amerika Syarikat Jumaat malam untuk lawatan kerja ke Washington dan New York bermula 10 hingga 16 April.
    Najib, yang diiringi isteri Datin Seri Rosmah Mansor, berlepas dengan pesawat rasmi kerajaan kira-kira pukul 9.20 malam di Kompleks Bunga Raya, Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) di sini.
    Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan isteri, Puan Sri Norainee Abdul Rahman serta beberapa menteri kabinet antara kenamaan yang berada di lapangan terbang bagi mengucapkan selamat jalan kepada Perdana Menteri dan isteri.


    Kehadiran Imelda Rosmah ke New York pada minggu tersebut menguatkan lagi hujah bahawa ada alibi yang menunjukkan Rosmah singgah membeli belah di New York, di mana terletaknya salah satu cawangan Jacob & co.


    mane ada currier cincin.... dia beli sendiri april lalu. nie cuma kastam declaration je sebab beli barang juta2... tu pun tak paham ke?...

    Tengok sendiri lah.... print screen dari kastam tu.... ada nama rosma, ada tarikh beli....

    BalasPadam
  8. Rosmah ni pun too much sangat.NAJIB bagus dia pulak buat hal .BN kena tanggung liabiliti.Rakyat Malaysia tak heran cincin 24 juta.Dia mampu.Tapi kalau pegi majlis rakyat nak pakai begitu tak kena.Puak2 gampang DAP,PKR dan PAS Cari alasan je.Gua respek Tun Mahathir dan Siti Hasmah.

    BalasPadam
  9. Rujuklah kepada AlQuran & AlHadith. Tak payah susah2 tgk angkara manusia dr UMNO, PAS, DAP, PKR dan parti2 yg ade tu...buang masa, rosak hati, pemesongan minda dan rosak segala. Nilaikan semula intipati sebenar kehidupan di dunia ini berdasarkan AlQuran & Hadith...then you'll know what and how to deal with all situations around us. May Allah s.w.t Bless Us All!

    BalasPadam
  10. Assalamulaikum.

    Maaf.

    Sayang.... Kita mempunyai PM yg bagus tapi.... dik kerana nafsu rosak Parti dan juga bangsa.

    BalasPadam