Isnin, 19 Disember 2011

Politik Matang Bukan Mengugut Meludah - Gerakan Mahasiswa.wmvTembelang Mahasiswa terdedah dengan sendirinya, Mereka sebenarnya menjadi alat oleh parti politik pembangkang, Pas dan Pkr.

Kita tahu Pas dan Pkr teramat sangat hendak berpidato atau berdebat dengan ahli-ahli politik kerajaan.

Mahasiswa akan mengaturkan program dan dalam pada masa yang sama mereka akan menggunakan flatform tersebut untuk mengebooo hujah-hujah pihak kerajaan.

Kita biasa lihat cubaan-cubaan debat yang dibuat oleh Pas dan Pas akan membawa penyokongnya untuk mengeboooo pihak lawan.

Mahasiswa yang berlagak pandai ini sebenarnya bodoh. Pengajian tak seberapa, kelulusan masuk universiti pun setakat cukup makan dan bidang yang mereka ambil pun bukan lah bidang kritikal.

Perangai budak-budak hingus bodoh ini jadi macam ini adalah kerana sogokan wang ringgit oleh pihak pembangkang. sebab itulah mereka hidup mewah dan mampu memiliki kereta dan gajet-gajet mewah.

4 ulasan:

 1. assalamualaikum broo....budak ni gua dah kantoikan

  http://penaminang.blogspot.com/2011/12/anwar-meliwat-syukri-demi-jawatan.html

  BalasPadam
 2. harap saudara tidak membangikkan pihak mahasiswa untuk ber pihak kepada PAS dan PKR melalui mengutuk mereka din blog ...saya ingin mengingatkan saudara supaya jangan pandang rendah kepada pelajar ,kerana kebanyakan orang politik asalnya pelajar juga... belia adalah tungak negara ...

  BalasPadam
 3. deepika, semua orang adalah pelajar, awak pelajar mungkin dan saya bekas pelajar. Saya bangkitkan Pas dan Pkr kerana ia Melayu. Dap tidak menggangu pelajar mereka, sebab itu lah bekas-bekas pelajar Cina dari UM,USM, UPM, UKM dll tidak pula nak berpolitik dalam masa pengajian mereka. Mereka tumpukan kepada pelajaran dan bila habis mereka mendapat kelas pertama.

  awak ingat David Nga Kor Ming adalah lepasan UM dalam bidang undang-undang bila keluar dan menjadi peguam dia aktif berpolitik dan berajaya menjadi MP dan Adun. Budak melayu?

  BalasPadam
 4. saudara , pertama sekali sebagai pelajar saya berasa malu atas kejadian pelajar yang menurunkan bendera PM. bah kata pepatah kerana setitik nila rosak sebelangga susu ...
  pendapat saya tak salah jika pelajar tumpang mengambil tahu dan menyalurkan idea dalam politik Negara. Sebagai menyokong pekara ini PM kita sudah pun sarankan idea dewan belia (usia 19-30).
  mungkin jika pelajar di asuh dan di beri pededahan yang lebih terang , mereka dapat memahami dan mencintai kerajaan dan dasar dasar kerajaan . maka mereka akan menjadi pemimpin yang lebih mantap n matang.
  Kes penghasutan serta aktiviti tidak bermoral seperti yang di lakukan oleh pelajar yang menurunkan bendera dapat di elakan kelak .

  sebagai belia n pelajar siswazah saya berharap kita boleh membagunkan masyarakat serta kerajaan yang berfikiran terbuka dalam menerima pandangan setiap pihak . Dan menolak secara sopan tanpa mengunakan perkataan atau melalui kelakuan kasar .
  Jadilah seperti pohon kayu yang berbuah lebat, dibaling dengan batu dibalas dengan buah.

  BalasPadam