Selasa, 3 April 2012

Fooyooo: Manjungmari miliki rumah berkembar di Manjung.





Sebelum ini TM pernah dedahkan identiti MM dengan beberapa cerita tak sedap didengar berkaitan Ostad Kopiah kita ni. Tidak dinafikan bahawa terdapat rasa tidak puas hati dipihak Mat Desa aka Manjung Mari sebab identiti dan keburukan dia terdedah, terutama Pak Haji Imran. Apa tidaknya, rahsia ORANG KANAN dia untuk burukkan imej Kerajaan Negeri Perak dan TLDM telah terbongkar. Berbagai kritikan diberikan terhadap TM.

Namun demikian sebagai blogger yang berwibawa, TM tidak pernah gentar dan hairan dengan semua itu. Kali ni TM nak ajak pembaca untuk sama-sama renung kehidupan mewah Manjung Mari si Koperal Pencen. Ini baru keadaan luar rumah, belum lagi dalam rumah. So kali ini terbuktilah dakwaan bekas Pegawai Si Mat Desa ni adalah benar….renung-renungkanlah….

Kalau teringin nak lihat sendiri, ini ialah alamat dan gambar rumah dia: No 78-79, SM 5A/26, Taman Fasa 2D, 32040 Seri Manjung, Perak

No kenderaan ialah: Nissan Ad Resort-BEK 4908 dan Datsun 120Y-AAA 3738 (Disahkan oleh kawan rapat beliau bahawa dia bayar beribu RM untuk dapatkan kereta buruk ni sebab nak kan no AAA 3738). Pemilik asal ialah seorang cina. Hebat..memang hebat Mat Desa ni kalau bab telan duit.

Tu  dia nama jalan

14 ulasan:

  1. Rezeki seseorang tu Allah yang tetapkan, Apalah sangat klu nak dibandingkan rezeki yang diturunkan di dunia ini dengan di akhirat kelak. Di dunia hanyalah sementara dan di akhirat adalah kekal selamanya. Marilah sama-sama muhasabah diri insyallah kita akan dapat yang terbaik untuk kita, bangsa dan tanahair.

    BalasPadam
  2. Mak aiiiii...tak sangka, sebelom ni aku ingatkan Taiping Mali main serkap jarang je..now kompomlah..kalau dah sampai ke tahap ni memang kompom Manjung Mari kaki telan duit. Tak tahulah saudara RoyHaizam ni penyokong kuat Manjung Mari..tak nafi rezeki tu Allah yang beri, tapi biarlah dengan jalan yang betul, sokong Taiping Mali. Patut Manjung Mari buang saja kopiah dia tu, cerita pasal agama berdekah-dekah, tapi pantang lepa, songlap duit.

    BalasPadam
  3. ooo..ini rupa orangnya yang anti sangat kat Ustaz Kazim. Yg terbaru fitnah ustaz kazim dapat projek tanur arang dekat kuala sapetang. Agak2 org yang sama tabur fitnah kut.

    BalasPadam
  4. Oleh Angry Lady Bird
    Kan ke betul aku cakap. Fitnah memfitnah tu memang dah resam dia. Waktu kat dalam logistik dulu pun sama je kaedah dia jatuhkan orang lain, report kat CO ngan Pegawai Bahagian kononnya ada Bintara yang kapor duit, tapi bila semak dengan Supplier, rupanya dia yang lebih. Nasihat aku kenal betul-betul latar belakang Leading Mat Desa ni then korang tahu sapa dia.
    Dengar citer sekarang dia kerja di bawah Laksma (B) Dato Yahya di bahagian procurement Limbungan Bousted, dia tak tahu Dato Yahya dok perhatikan dia sbb dah banyak komplen dari certain supplier, sebab Mamat ni masih dok buat kerja lama, makan percent, except Company Hj Imran, dia takut rahsia bocor. Menyampah betul aku dengan dia ni, talam bermuka-muka. Sapa yang dok dengar cakap dia memang aku kategorikan sebagai TOLOL.
    Oleh Angry Lady Bird.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ape la angry lady bird ni ckp... ko dpt tau dari sumber mane ni yg kata mat desa ni keje kat procurement yard..?? pandai2 je... fitnah nyata ko ni... dia keje kat store kecit je.. bahagian hantar brg pada production... tu la.. ckp tak berotak... main bantai je... study la dulu.. dgn statement ko ni, nampak sgt korg ni dengki ngan dia... insaf la wei...

      Padam
  5. Leading Mat Desa tak kenyang-kenyang lagi ka? Lepas dapat rumah berkembar, teringin nak buat rumah banglo pulak atas tanah kurnia. Hari tu dah 'survey-survey' masa kerajaan PR tapi tup-tup mahkamah kata BN kerajaan yang sah, rosak program dan hampalah cita-cita beliau. Terkini dalam blog beliau timbul balik isu tanah untuk bekas askar. Dah dekat dengan PRU ni macam ada makna aja tu.

    Hj Imran, memang betul kata orang, Mat Desa mana ada kerja 'kosong' sahaja. Stanbylah satu-dua lot (korner punya) siap-siap untuk dia ni kalau PR menang balik Perak. Kalau tidak pun standbyla baucer pembayaran untuk syarikat MD SDN BHD.

    Masyukkkk...

    BalasPadam
  6. laaaaaaaa awat hangpa duk dengki sgt, kalu hangpa nak beli la sendiri, rumah berkembaq ke banglo ke kalu mampu beli je....jgn duk tibai duit rakyat dah mcm laki si jat tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laki Ijat tak tibai duit, dia buat pinjaman dan pinjaman 250 juta dan dalam tempoh 30 tahun. pinjaman kena bayar balik...cuma masalahnya ialah pengurusan yg salah. ini bukan masalah Umno dan kerajaan tetapi masalah pengurusan syarikat....banyak lagi syarikat yang buat masalah tetapi PKR tak pergi korek sebab semua adalah milik taiko DAP...

      Padam
  7. Anak manjungmari yang jadi cikgu di penang sebenarnya dah jadi pelacur disana, semua jantan dia ikut, aku dok usya anak dia ni, dalam sehari sampai 3/4 orang langgan anak dia mau rabak juga rasanya si,,,,,, anak manjungmari ni, bapak kemain lagi alim konon..... Tu la dok ngata pada puteri umno, orang umno,, ha kena anak sendiri,,, sendiri mau ingat la, cian ko manjungmari ye....

    BalasPadam
  8. Anak manjungmari yang jadi cikgu di penang sebenarnya dah jadi pelacur disana, semua jantan dia ikut, aku dok usya anak dia ni, dalam sehari sampai 3/4 orang langgan anak dia mau rabak juga rasanya si,,,,,, anak manjungmari ni, bapak kemain lagi alim konon..... Tu la dok ngata pada puteri umno, orang umno,, ha kena anak sendiri,,, sendiri mau ingat la, cian ko manjungmari ye....

    BalasPadam
  9. la,mcm2 cita la klau da tk suka kt org..yg tk ada pn jdi ada,wahai hamba2 ALLAH skalian..jngan berprasangka buruk pda sesama kita,baik buruk seseorang ALLAH nilaikn.!

    BalasPadam
  10. la..rumah mcm ni aku duk kgkeje kerani estetpn boleh beli la.... keta2 tu bukn rega ratus ribu.... mak ai tu pun tak boleh fikir ke... apa punya bahlol la korang yg komen ni.... fikir anak cucu korang apa nk jadi esok lusa la woiiii...

    BalasPadam
  11. loan rm250 juta kepala bapak ko...senangx2 kerajaan bg loan sampairm250 juta...usahawan kecil nak wat loan bkn main payah..oirraahh pencacai..korang tgk jela orang atas kaya..pencacai umno tgk jela

    BalasPadam
  12. Mengucap la saudaraku, aku jiran dia. Semua statement korang semua salah. Tempat keja salah, anak dia pun salah, rumah dia salah. Dihari baik minta maaf le sebelum malaikat maut cabut nyawa kita.

    BalasPadam