Jumaat, 22 Mac 2013

GURU vs CIKGU!!!


PERINGATAN KEPADA PENJAWAT AWAM DAN SEKADAR PANDANGAN PERIBADI!!!BERJUANG DEMI ISLAM,MELAYU DAN TANAH AIR!!!

Kenaikan gaji penjawat awam membuatkan semua penjawat awam tersenyum lebar.Sayangnya bukan semua pro kerajaan.Terutama guru2 yang pro pembangkang kebanyakan tidak bersyukur dan sentiasa keji,caci,hina,cerca,sentiasa tidak berpuas hati dgn usaha kerajaan,berpolitik disekolah,menghasut pelajar membenci kerajaan dan yang paling sedih mereka terlupa bahawa GAJI YANG DIAMBIL SETIAP BULAN ADALAH DARI KERAJAAN YANG MEMERINTAH SEKARANG KERAJAAN UMNO/BN.


kebanyakan guru lupa bahawa sekolah adalah tempat menimba ILMU dan bukannya medan politik untuk merosakkan pemikiran pelajar yang belum masanya untuk berpolitik.bila banyak isu moral dan akhlak pelajar dicanangkan,kerajaan salah.sebenarnya yang bersalah adalah guru yang merosakkan minda pelajar.segelintir guru yang berasa sudah bijak dan pandai terlupa bahawa kesenangan@gaji yang diperolehi sekarangkeran urustadbir dan kebijaksanaan pemimpin kerajaan UMNO/BN.bercakap memang mudah untuk berubah,tetapi amat MUDAH UNTUK REBAH SEKIRANYA KITA MENGAMBIL MUDAH SEGALA2NYA. GURU SEPATUTNYA MEMBIMBING PELAJAR KEARAH KEBAIKAN DAN BERFIKIRAN KRITIS,BUKANNYA MENGHASUT DAN MEMBURUKKAN KERAJAAN SEDIADA MELALUI PELAJAR.

berpolitiklah dimedan yang sebenar,bukannya di sekolah tempat anda mencari rezeki untuk keluarga.kadang2 saya terfikir,apalah yang difikirkan guru yg asyik membangkang ni???pernah x,guru2 pembangkang berfikir?halalkah pendapatan aku dengan membuang masa dikantin kutuk kerajaan,masa PNP kutuk kerajaan kpd pelajar,masa yang diambil berbual kosong semata2 kutuk kerajaan bersama kwn2 pembangkang,dalam kawasan sekolah asyik kutuk majikan sendiri iaitu kerajaan yang memerintah.

KERAJAAN UMNO/BN TERLALU BERLEMBUT DENGAN PENJAWAT AWAM TERUTAMA GURU,SEPATUTNYA TINDAKAN TATATERTIB TERUS DILAKSANAKAN SUPAYA GURU2 SEDAR DIRI AKAN BIADAPNYA MEREKA MEMBURUKKAN MAJIKAN SENDIRI YANG MEREKA TIDAK PASTI AKAN KESAHIHAN KEBURUKAN KERAJAAN.GURU2 FIKIRKAN HALAL ATAU HARAM PENDAPATAN MULAI PADA SAAT INI KERANA TERSILAP CAKAP ATAU LANGKAH,PEMCATIT KIRI KANAN SENTIASA MENCATIT.wallahualam.

2 ulasan:

  1. salam, aku bagi hang cikgu najmi 24jam utk turunkan @ muat turun rencana haram jadah hang atau berdepan tindakan undang-undang kerana mengaib maruah aku & maruah guru ..........

    BalasPadam
  2. nasihat & pesanan drpd cikgu karat UMNO kpd cikgu yg lain... ha ha ha..

    BalasPadam