Ahad, 4 September 2011

Latoya hati batu




Inilah kenyataan pemimpin pembangkang yang dibanggakan oleh Pas dan Pkr. Kenyataan seorang generasi merdeka yang tinggi ilmunya tetapi kurang akal.

Dalam banyak isu Latoya dilihat sebagai seorang wanita bongkak. bermasalah mental dan anxiety. Kenapa dalam kes Aminurasyid remaja 14 yang ditembak polis , Latoya boleh menunjukkan simpati yang teramat sangat. kenapa tidak kepada keluarga wartawan yang sedang sedih menunggu ketibaan jenazah anak mereka.

Sebagai pemimpin parti politik yang memerintah negeri Selangor, sudahkah Layota melawat keluarga mangsa dan membaca surah Al-Ikhalas kepada arwah?

Apakah kerana tidak memberi keuntungan kepada Latoya maka wartawan boleh dihina. tambahan pula kerana ia anjuran Umno?

Insaflah Latoya,,,,,esok selepas solat subuh eloklah Latoya pergi menyambut arwah di lapangan terbang dan ikutlah jenazah sehingga ke liang lahat, agar ia dapat melembutkan hati mu yang keras, dan menjadi manusia yang insaf dan menerima ketentuan Allah.



10 ulasan:

  1. jom pakat ludah kat kepalatoya bila nampak muka dia

    BalasPadam
  2. Ya Allah....!! Jahatnya mulut pompuan nii...!!

    BalasPadam
  3. MasyaAllah, minta dijauhkan malaikat 44, kenapa TM menjemput pompuan sial ni ke airport. Pompuan mami jarum ni, adalah pompuan sial yang tak patut berada bersama2 orang yang beriman. Pompuan sial Tipah koyak ni akan membawa musibah dan bala ke airport nanti
    Dengar nama pun dah nak termuntah, Lawyer gila lapar batang, tak payah jemputlah

    BalasPadam
  4. Tuan TM yang saya hormati,

    'Apakah kerana tidak memberi keuntungan kepada Latoya maka wartawan boleh dihina. '

    Mohon tuan terangkan ayat mana penulis tersebut menghina wartawan?

    Beliau menyuarakan pandangan peribadi beliau bahawa rombongan Mogadishu adalah propaganda Umno. melalui propaganda tersebut, Umno telah membahayakan para pemberita yang (terpaksa) membuat liputan.

    Yang tersirat adalah kekesalan beliau terhadap nyawa yang terkorban semata-mata membuat liputan suatu propaganda; apakah Umno fikir bahawa rombongan tersebut adalah suatu 'fun trip' - tidak memikirkan risiko dan bahaya di Mogadishu sehingga terkorbannya suatu nyawa?

    Beliau mungkin mengkritik Umno (bukan menghina). Walau sekalipun mahu ditafsirkan beliau menghina Umno, beliau tidak sekali-kali melalui petikan ayat-ayat tersebut, menghina allahyarham. Yang pasti, kata nista yang terpapar di blog ini menghina penulis tersebut.

    TM, you are a learned person. I am sure you understand every word of it.

    BalasPadam
  5. Anon 6.12
    Kematian allahyarham membuka mata kita kejumudan parti pembangkang.
    allahyarham menyertai rombongan ke somalia atas dasar kewartawanan beliau bagi menyampaikan keadaan SEBENAR di Somalia.tak kira lah atas jemputan siapa pun yang penting tanggungjawab beliau untuk menyampaikan keadaan somalia tercapai
    jangan lah atas dasar kemanusiaan ini dihalang atas nama parti politik.come on la yang menderita di somalia tu org islam dan manusia juga yang perlu perhatian dan sumbangan dari malaysia.
    kalau nak berpolitik pun jgn la dasar yang murni sebegini pun nak di putar belitkan.

    BalasPadam
  6. Anon 6.12

    Yes, that is your interpretation.

    Sesiapa saja yang mengambil bahagian didalam misi ini telah pun diberi taklimat tentang risiko yang akan dihadapi apabila memasuki negara atau kawasan "war zone" ini. I'm proud of them and not like you Miss Toya, asyik nak mempolitikkan isu ini. You di pihak pembangkang cubalah berbakti sikit, ini tidak.....asyik2 dok kutuk orang je. Saya ni mula2 dah berminat nak sokong PR tapi kebelakangan ini saya lihat pembangkang asyik main belakang saja, so my decision is "Screw you PR" especially PKR and PAS parti yang menghancurkan Melayu. To Miss Toya.....up yours.

    BalasPadam
  7. individu dan parti tak sama, nik aziz lebih dahulu ucap takziah berbnding najib, so what

    BalasPadam
  8. BILA NIK AZIZ UCAP TAKZIAH ? pihak pembangkang memang bersikap kurang ajar soal mati pun nak dipolitikan. apa saja yang pemerentah buat semuanya tak betul kalau bercakap macam orang gila,itu lah sikap pemimpin dan penyokong parti pembangkang dimalaysia rendah moral percakapan da rendah moral diri.

    BalasPadam
  9. obm mangkuk hayun, ko cuma baca utusan, bh dan seumpama, mane nak jumpa, xkan diaorg nak siarkan ucapan nik aziz, kita baca semua termasuk harakah, taulah?

    BalasPadam
  10. Nik Aziz ucap takziah melalui media, Najib dapat info direct dari Presiden Somalia, dan Najib lebih dahulu bertindak menguruskan jenazah dan team bantuan balik awal. Ops ada pemimpin Pas pergi solat jenazah tadi? Atau berebut nak jadi Imam macam di Tenang?

    BalasPadam