Jumaat, 30 Mac 2012

Kisah Manjung Mari Lagi





Manjungmari aka Mohd Desa Ahmed tarikh lahir 18 Ogos 1961, lepas pencen cuba-cuba nak jadi kontraktor/supplier.

Masaalahnya bukan nak keroja dengan jujur tapi nak buat untung melampau, nak sembelih navy besar-besaran sedangkan produknya tak ada kualiti langsung.

Rakus nak kaya cepat. Bila navy tak bagi kontrak mula meroyan kutuk navy siang malam, kronilah, kedekutlah, orang tu boleh kenapa dia tak bolehlah, tak jaga kebajikan ex-navylah dan macam-macam tohmahan lain.

Dulu masa dia dalam navy keroje pemalas, semua orang kenal dia ni - pembelit nombor satu. Standard kerjanya dah la melantung hangit.

Komplen jauh lebih banyak dari buat kerja. Pendek kata, kalau ikutkan dia ni, tak ada satu apa pun yang betul pasal navy.

Kalau CO bagi 'make and mend' (balik awal) barulah navy tu betul. Dia ni kalau pergi stand easy tu macam break makan tengahari, hilang dan sukar nak dikesan, ala-ala PASKAL lah pulak.

Eloklah berhenti dari navy, kalau ada dalam navy pun bukan membantu perkhidmatan tetapi jadi biawak hidup yang navy dok kena tanggung


5 ulasan:

  1. manjung x navy30 Mac 2012 11:05 PG

    betui betui betui...aku pun menyampah tengok

    BalasPadam
  2. setuju.... kononnya dialah wira pembangkang

    BalasPadam
  3. setju... apa yg diperkatakan oleh manjung X navy

    BalasPadam
  4. Mat Desa ni, kalau ikut sejarah buat sesuatu mana pernah 'kosong' mesti ada 'kira' punya.

    Agak-agak berapa PAS/Hj Imran sponsor dia? Ni soalan cepu emas ni. Mat, kalau dapat tu, buatlah jack stay kat kawan-kawan sama, jangan makan sorang.

    Skot 80xxxx

    BalasPadam
  5. aku kenal sangat dia ni , kat depan umah aku aje , dulu kat bumbung umah dia siap pasang bendera PAS,

    BalasPadam