Langkau ke kandungan utama

BN parti tunggal 14 komponen?

Cadangan wujudkan satu parti tunggal BN tidak relevan dan tak sesuai pada masa ini.

Ianya boleh menjadi kenyataan jika rakyat Malaysia benar-benar bersatu.

Hari ini orang Cina masih menuntut hak mereka, sekolah wawasan atau sekolah satu aliran ditentang habis-habisan.

Jika ada anak-anak Cina yang berhasrat untuk memeluk agama Islam, keluarga mereka akan tentang habis-habisan, tetapi berbangga jika anak memeluk agama Kristian dan memakai cross. Berbangga jika anak mereka berkahwin dengan orang putih tetapi menghina jika berkahwin dengan Melayu.

Orang Cina juga suka memboikot rakan-rakan Cina jika didapati ada rakan mereka yang membantu atau bekerjasama dengan pengusaha atau peniaga Melayu. Mereka hanya akan bersetuju jika melayu berjaya di Ali Babakan sahaja.

Orang cina masih menolak Dasar Ekonomi Baru yang hanya meminta mereka membenarkan 30 peratus penglibatan Bumiputera. Begitu juga hak-hak istimewa orang Melayu yang mengizinkan anak-anak melayu mendapat hak istimewa memasuki universiti awam.

Cina juga gemar menindas peniaga Melayu dengan menyekat atau menaikkan harga secara melampau jika ada usaha melayu untuk berniaga atau menjadi pembekal kepada kontrak kerajaan.

Pilih bulu masih wujud dalam sektor pekerjaan. Jika melayu dibayar gaji RM 900 maka pekerja cina akan dibayar RM 1200. Tak percaya pergi lah siasat kilang-kilang di Malaysia. Diskriminasi seperti ini sudah berpuluh tahun dilakukan oleh kilang-kilang yang terdapat di Kamunting.

Jika sempadan dan sikap ini berjaya dihapuskan dikalangan orang cina maka tidak mustahil BN boleh menjadi parti tunggal.

Lihat statistik SPR 2010, komponen mana yang bekerja menambah keahlian parti. Adakah parti cina hanya ingin menjadi teman tidur sahaja dalam parti ?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…