Langkau ke kandungan utama

Dap dan Singapore (Sg) Gov.

Dalam kempen PRU 13, Dap menjual nama Singapore. Kononnya jika Dap memang rakyat atau kaum cina akan menikmati kehidupan setaraf dengan Sg.

Dap juga terpaksa menggunakan tukang kempen yang menyamar sebagai business man dari Sg untuk merayu kmaum Cina supaya kaum Cina mengundi Dap jika mahu kehidupan yang lebih selesa dan bebas dari pengaruh Melayu BN.

Cuma tukang kempen lupa untuk menceritakan bahawa Sg masih mengekalkan akta I.S.A.. Dap juga lupa untuk menceritakan bahawa rakyat Sg disekat daripada membeli rumah lebih dari sebuah. Dap juga lupaa menerangkan bahawa Sg menyekat kebebasan bersuara melalui internet.

Dap lupa menceritakan bahawa rakan ARDA ditahan dalam penjara dan ramai anti kerajaan Sg disaman sehingga bankrupt
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

  1. Ikan keli ikan ruan ikan yu, li kuan yew..apek ni le yg 1st dtg penang scara tburu dgn penuh kgembiraan lps DAP jajah penang PRU12.

    BalasPadam
  2. PAP ni uri bagi DAP sbenarnya, tembuni..bkawan baik dlm 1 rahim tp lain dunia, tipu le klu PAP xde kpentingan pd DAP.

    BalasPadam
  3. Cuba kerajaan buat pengumuman untuk test market. Tengok nanti siapa yang kuat menjerit nak Pulau Pinang di perintah oleh mereka. Cakap je kerajaan berhajat untuk jadikan Pulau Pinang sebagai pulau yang bebas dari sebarang pengaruh politik. Ape macam.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…