Khamis, 6 Jun 2013

Dap dan Singapore (Sg) Gov.

Dalam kempen PRU 13, Dap menjual nama Singapore. Kononnya jika Dap memang rakyat atau kaum cina akan menikmati kehidupan setaraf dengan Sg.

Dap juga terpaksa menggunakan tukang kempen yang menyamar sebagai business man dari Sg untuk merayu kmaum Cina supaya kaum Cina mengundi Dap jika mahu kehidupan yang lebih selesa dan bebas dari pengaruh Melayu BN.

Cuma tukang kempen lupa untuk menceritakan bahawa Sg masih mengekalkan akta I.S.A.. Dap juga lupa untuk menceritakan bahawa rakyat Sg disekat daripada membeli rumah lebih dari sebuah. Dap juga lupaa menerangkan bahawa Sg menyekat kebebasan bersuara melalui internet.

Dap lupa menceritakan bahawa rakan ARDA ditahan dalam penjara dan ramai anti kerajaan Sg disaman sehingga bankrupt
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 ulasan:

  1. Ikan keli ikan ruan ikan yu, li kuan yew..apek ni le yg 1st dtg penang scara tburu dgn penuh kgembiraan lps DAP jajah penang PRU12.

    BalasPadam
  2. PAP ni uri bagi DAP sbenarnya, tembuni..bkawan baik dlm 1 rahim tp lain dunia, tipu le klu PAP xde kpentingan pd DAP.

    BalasPadam
  3. Cuba kerajaan buat pengumuman untuk test market. Tengok nanti siapa yang kuat menjerit nak Pulau Pinang di perintah oleh mereka. Cakap je kerajaan berhajat untuk jadikan Pulau Pinang sebagai pulau yang bebas dari sebarang pengaruh politik. Ape macam.

    BalasPadam