Langkau ke kandungan utama

MAZA kaki tempelak orang

Bekas mufti Perlis memang terkenal dengan sindiran tajam yang menyebabkan khalayak boleh membenci belau, sebagai seorang bekas mufti, beliau haruslah bijak dalam berkomunikasi yang berkesan.

Tindakan memberi komen dan ulasan dalam sesuatu isu jelas menunjukkan beliau sangat cerdik dan terlalu bijak, tetapi sayang apa yang terkeluar dari mulut beliau tidak boleh dijadikan pedoman dan panduan tetapi lebih untuk dibakul sampahkan.

Ulasan

 1. Saya ingin tahu apa kah pembaharuan yang dr asri buat semasa jadi mufti perlis?

  BalasPadam
 2. MAZA tu minum kopi campur minyak ke? takkan tak reti beza satu makanan (masuk dalam badan)..satu lagi pasal tingkahlaku dan adab pemanduan..klu minyak free pun, jika takde adab dlm pemanduan, tetap eksiden gak..itu pun tak reti beza ke?

  BalasPadam
 3. Satu perbandingan yang dangkal dan jelaskan kebodohan pengucapnya...

  BalasPadam
 4. kiciwa biaq bertempat.. sampai bila nak makan subsidi..

  BalasPadam
 5. MACAI PAKATAN NI MEMANG BODO LA..KERAJAAN BUAT MCM TU ADA SEBAB LA..JGN LA BODO SGT..KERAJAAN BUAT PAPE JE,TRUS BANTAI TAK TENTU PASAL..CUBA TANYA & KAJI DULU KENAPA KERAJAAN BUAT MCM TU..NEGARA RUGI BYK SEBAB WARGA ASING ISI MYK KAT MALAYSIA..PASTU SELUDUP PLAK..SO,KERAJAAN NAIKKAN HARGA MYK..DUIT YG DPT TU KERAJAAN GUNAKAN UTK BANTU RAKYAT MALAYSIA..KERAJAAN NK KURANGKAN KOS INSURAN DAN HARGA KERETA..NK ELAKKAN HASIL NEGARA JATUH KAT TGN ORG ASING..TU PUN TAK BOLE PIKIR KE?BODOOOOOOO..

  BalasPadam
 6. Bukan semua yg ada gelaran dr. pandai. Termasuk mangkuk ayun sekoq ni.

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…