Langkau ke kandungan utama

Kenapa Hamas Minta Bantuan Najib Bukan Anwar?

Perhimpunan Agong UMNO kali ini menyaksikan kehadiran kedua-dua wakil Hamas dan Fatah sebagai pemerhati. Khalid Meshaal, pemimpin Hamas secara terbuka meminta UMNO menjadi perantara dalam rundingan damai antara Hamas dan Fatah di Palestine.

Selain usaha perdamaian, Malaysia juga akan membantu dari segi pembangunan di Gaza dan Rafah selain menawarkan biasiswa kepada pelajar Palestine menyambung pelajaran di sini.

Malaysia terkenal dengan misi-misi keamanan dan telah beberapa kali menjadi orang tengah bagi rundingan damai pihak-pihak yang bertelagah. Justeru, permintaan Hamas bukanlah sesuatu yang mengejutkan.

Bagaimanapun, hakikat bahawa kedua-dua pihak Hamas dan Fatah turut mengiktiraf dan mempercayai UMNO untuk membantu Palestine, meletakkan UMNO di kelasnya tersendiri dalam parti-parti politik di seluruh negara Islam.

Sebelum ini, Dato’ Seri Najib telah dijemput ke Palestine untuk membantu usaha damai di sana dan kunjungan Perdana Menteri ke negara yang sedang bergolak itu telah dipandang sinis oleh pembangkang. Namun, dengan kehadiran wakil Hamas dan Fatah ke Perhimpunan Agong UMNO telah membuat pembangkang terkancing gigi.

Selama ini, pihak pembangkang cuba menggambarkan bahawa pemimpin mereka lebih diterima di negara Islam. Justeru, mereka pernah mengubahsuai gambar senarai Ulama yang berpengaruh di dunia dengan menempelkan gambar Hadi Awang sebagai salah seorang darinya. Pembangkang juga berbangga apabila Anwar diiktiraf oleh barat sebagai pemimpin Islam yang berpengaruh, berpandangan jauh dan terbuka.

Malang bagi pembangkang kerana terpaksa berbangga dengan penipuan sendiri dan juga pengiktirafan oleh musuh Islam.

Jika benar Anwar merupakan pemimpin Islam tersohor, maka kenapakah bukan beliau yang menjadi rujukan Hamas dan Fatah iaitu masalah ‘azali’ umat Islam? Kenapakah UMNO dan Dato’ Seri Najib yang menjadi rujukan mereka untuk menyelesaikan konflik di sana?

Walaupun sudah beberapa kali UMNO bertukar Presiden, namun kedudukan UMNO di mata negara-negara Islam kekal tinggi dan dihormati. Biarpun Tun Mahathir di kecam sebagai Firaun dan biarpun Dato’ Seri Najib dikutuk sebagai sekular, namun kedua mereka merupakan antara personaliti yang membawa harapan kepada umat Islam.

Pengiktirafan terhadap UMNO sekali gus bermakna bahawa Anwar Ibrahim, mahupun PAS tidak lagi mampu memperdaya sesiapa.

Seluruh dunia Islam tahu bahawa Anwar adalah alat zionis manakala PAS pula adalah alat kepada Anwar semata-mata. Tugas Anwar di rantau ini ialah untuk menyatukan kita di bawah payung zionis.

Tugas Dato’ Seri Najib adalah untuk menghalang Anwar dan membantu menangani orang-orang seperti beliau yang pastinya turut wujud di Palestine.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…