Jumaat, 10 Julai 2015

Keluar UMNO tubuh PAS, keluar PAS tubuh DIP...TAHNIAH!!!


 Democratic Islamic Party, itulah nama untuk “wadah baharu, Islam yang lebih berakhlak” yang telah diwar-warkan oleh Mat Sabu dan G18 sebelum ini apabila tersungkur menyembah bumi pada muktamar Pas – 61 baru-baru ini.

Sumber memberitahu, G18 menggunakan platform Parti KITA, di mana mereka telah menyelesaikan beberapa isu yang berkaitan bagi memenuhi keperluan ROS. Jika diluluskan, selepas ini Parti KITA bakal dikenali sebagai Democratic Islamic Party atau singkatannya DIP.

Penulis difahamkan DIP akan dipimpin oleh Dato’ Dr. Siddiq Fadhil, Presiden (Wadah Pencerdasan Ummah Malaysia (WADAH)) semenjak tahun 2005 hingga kini. Muhammad Sabu pula bakal menjawat jawatan Timbalan Presiden, Democratic Islamic Party.Untuk lain-lain senarai jawatan kuasa, penulis menjangka kan ia bakal diisi oleh G18 termasuklah Salehuddin Ayub dan Mahfuz Omar, kecuali mereka berdua bertindak untuk menerima tawaran untuk menganggotai jawatan kuasa PAS Pusat.

Sumber yang sama juga mengesahkan, DIP sedang berusaha untuk memujuk seorang agamawan “marhaein” di sebelah utara semenanjung untuk menyertai mereka. Manakala Phahrolrazi akan terus memimpin PASMA, sebagai strategi untuk bergerak dengan platform parti politik dan badan bukan kerajaan.

Melalui sumber lain pula, benarkah dakwaan bahawa wujudnya “deal” untuk “pengambilalihan” Parti KITA oleh G18 yang melibatkan RM140 ribu selaku “minyak pelincir”?

mykmu.net

2 ulasan:

 1. DAP - Democratic Action Party milik keluarga Lim
  DIP - Democratic Islamic Party - milik serpihan pas
  nanti akan ada satu lagi parti yang mungkin dinamakan pula
  DUP - Democratic Ummah Party - mungkin campuran serpihan pas , umno dan pkr

  Akhirnya akan dinama satu pakatan baru bernama DAP Dip Dup..

  dan melooponglah melayu kerana DAP kuasai DIP dan DUP

  BalasPadam
 2. molek juga kalau ada warna hijau lain sikit dr PAS.

  sebb dalam PR2.0 nnti takde

  BalasPadam