Langkau ke kandungan utama

LIMITED EDITION IRIZ DEBUTED AT THE MALAYSIA AUTOSHOW 2016

PROTON Holdings Berhad ("PROTON" atau "Syarikat") hari ini memperkenalkan Iriz edisi terhad di Pusat Konvensyen dan Pameran Antarabangsa MINES (“MIECC”).

Pengenalan ini bersempena pameran kereta Malaysia Autoshow 2016 yang sedang berlangsung dari 10-13 November 2016.

Iriz edisi terhad dari Siri PROTON Design ini didatangkan dalam 2 varian, iaitu Iriz 1.3 CVT Standard, dan Iriz 1.3 CVT Executive dengan rekaan hiasan menarik seperti 'Honeycomb' atau 'The Stripe’.

Rekaan „Honeycomb’ boleh didapati pada model berwarna Kelabu ("Graphite Grey") dan Putih ("Cotton White") manakala rekaan „The Stripe‟ pula pada model berwarna Merah ("Fire Red") dan Biru ("Blue Atlantic").

Edisi terhad sporty ini dikeluarkan untuk para pelanggan yang mahukan perbezaan, dengan citarasa eksklusif, muda, moden dan maju ke hadapan di dalam rentak kehidupannya.

Pelanggan dijemput untuk berkunjung ke MIECC untuk merasai sendiri suasana pameran ini dan melihat dengan lebih dekat siri edisi terhad Iriz.

Hanya terdapat 2,000 unit Iriz Edisi Terhad ini yang berharga dari RM44,450 - RM49,130 di Semenanjung Malaysia.

Tempahan dibuka di semua cawangan PROTON di seluruh negara. Selain itu, pelanggan juga boleh menikmati diskaun sehingga RM8,000 untuk model-model terpilih Proton pada bulan
Seri Kembangan, 10 November 2016 – PROTON Holdings Berhad ("PROTON" or "the Company") introduced the Limited Edition Iriz at the Mines International Exhibition and Convention Centre (“MIECC”) here today. The debut is in conjunction with the Malaysia Autoshow 2016 which is being held from 10 - 13 November 2016.The PROTON Design Series which featured the Limited Edition Iriz (“Limited Edition Iriz”) comes in 2 variants, the Iriz 1.3 Standard CVT and Iriz 1.3 Executive CVT with attractive decals of either ‘Honeycomb’ or ‘The Stripe’. The Honeycomb decals can be found on the Graphite Grey and Cotton White colours and The Stripe decals on Fire Red and Atlantic Blue colours. These sporty limited edition design series are a treat from PROTON to its customers seeking exclusivity embodying youthfulness, modernity and progressive lifestyle.Customers are invited to the MIECC to experience the atmosphere at the autoshow and have a first look at the latest Iriz Limited Edition series. Only 2,000 units of the Limited Edition Iriz will be made available with prices starting from RM44,450 – RM49,130 for Peninsular Malaysia. These series are open for booking at all PROTON outlets nationwide. In addition, Proton is also offering discounts of up to RM8,000 for selected models in the month of November.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…