Langkau ke kandungan utama

Mula-mula Nak Pecat, Kemudian Umum Insentif...Pakatan 'Pening Lalat'Puak pembangkang makin 'panas hati' bila PM baru je umum kan 9 'hadiah besar' kepada penjawat awam dan pesara. Lepas ni pasti mereka akan keluarkan macam-macam kenyataan tak masuk akal pasal ni.

Pakatan jangan mimpi la nak ambil hati penjawat awam. Mana taknya, mula-mula nak pecat penjawat awam, tapi tiba-tiba tabur janji nak tingkatkan insentif penjawat awam pula. Jelas sangat mereka 'pening lalat' sebab terdesak nak pancing undi. 

Bagi sorok kelemahan, mereka label inisiatif kerajaan itu sebagai dedak! Apapun, yang penting kerajaan tunaikan janji kepada rakyat, bukan macam mereka yang hanya pandai tabur janji. 

#TolakPakatanPRU14

Ulasan

 1. Dedak ke atau apa-apa gelaran yang diberi janji penjawat awam dapat untungnya.

  BalasPadam
 2. Tak payah nak ambik hati penjawat awam.

  Yang makan gaji dengan gomen - civil servants - perlu khidmat untuk mana mana gomen yang menang pru dan merintah.

  BalasPadam
 3. Kerajaan BN dah bagi macam2 kat pejawat awam tetapi pembangkang dah bagi apa? Baik aku undi BN yg dah terbukti banyak berjasa kepada rakyat.

  BalasPadam
 4. FYI only .. jangan publish

  Lihat link di bawah item 24 ada gambar drM .. saya sudah lama bertanyakan soalan ini .. kenapa macam pakaian jesuit?

  https://devology.wordpress.com/2009/11/29/tun-dr-mahathir-mohamed/

  24. In May 2008, Dr Mahathir started a blog under his old pseudonym ‘Che Det’, which reached a million visitors within the span of one month, and nearing 20 million hits just a bit over a year after his first posting.

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…