Khamis, 5 April 2018

Mula-mula Nak Pecat, Kemudian Umum Insentif...Pakatan 'Pening Lalat'



Puak pembangkang makin 'panas hati' bila PM baru je umum kan 9 'hadiah besar' kepada penjawat awam dan pesara. Lepas ni pasti mereka akan keluarkan macam-macam kenyataan tak masuk akal pasal ni.

Pakatan jangan mimpi la nak ambil hati penjawat awam. Mana taknya, mula-mula nak pecat penjawat awam, tapi tiba-tiba tabur janji nak tingkatkan insentif penjawat awam pula. Jelas sangat mereka 'pening lalat' sebab terdesak nak pancing undi. 

Bagi sorok kelemahan, mereka label inisiatif kerajaan itu sebagai dedak! Apapun, yang penting kerajaan tunaikan janji kepada rakyat, bukan macam mereka yang hanya pandai tabur janji. 

#TolakPakatanPRU14

4 ulasan:

  1. Dedak ke atau apa-apa gelaran yang diberi janji penjawat awam dapat untungnya.

    BalasPadam
  2. Tak payah nak ambik hati penjawat awam.

    Yang makan gaji dengan gomen - civil servants - perlu khidmat untuk mana mana gomen yang menang pru dan merintah.

    BalasPadam
  3. Kerajaan BN dah bagi macam2 kat pejawat awam tetapi pembangkang dah bagi apa? Baik aku undi BN yg dah terbukti banyak berjasa kepada rakyat.

    BalasPadam
  4. FYI only .. jangan publish

    Lihat link di bawah item 24 ada gambar drM .. saya sudah lama bertanyakan soalan ini .. kenapa macam pakaian jesuit?

    https://devology.wordpress.com/2009/11/29/tun-dr-mahathir-mohamed/

    24. In May 2008, Dr Mahathir started a blog under his old pseudonym ‘Che Det’, which reached a million visitors within the span of one month, and nearing 20 million hits just a bit over a year after his first posting.

    BalasPadam