Selasa, 14 Ogos 2012

Bengkel kereta merampas parkir penduduk Pangsapuri Flora Damansara
























Hampir 20 buah petak parkir yang dikhaskan untuk pengunjung atau tetamu pangsapuri Flora Damansara kini dikuasai oleh sebuah bengkel kereta yang mula beroperasi tahun lalu.

Setiap hari akan bertambah jumlah kereta. Ia benar-benar menyebab penduduk merugut dan marah kepada pengusaha bengkel tersebut tetapi tidak berani untuk menyuarakannya.

TM tolong saja publish cerita ini. Nak harapkan pihak pengurusan bangunan pun tak boleh pakai. Nak harap YB Bukit Telanjan....Eli Wongge lagi lah tak boleh pakai...

Harap sapa lagi? MPPJ mungkin boleh selesaikan masalah ini...

5 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Tempat pakir itu adalah dalam kawasan persendirian, pihak MPPJ atau YB atau PBT tiada hak untuk bertindak kecuali melalui JMB Flora. Itu pun kalau ada tercatat dalam peraturan-peraturan yang telah diluluskan dalam AGM. Anda ada hadir AGM baru-baru ini? Di sini saya rasa yang salah adalah pemilik kenderaan dan bukannya pemilik bengkel.

    BalasPadam
  3. orang yang bercakap ni pun bodoh. pandai complaint aje pandai. kau tahu tak berapa banyak orang tak bayar. 1.6 juta masih tertungguk. yang duduk kat flora pun orang yg tak mampu nak duduk tempat lain dan orang-orang ni yang buat masalah. saya ada bincang dengan dengan persatuan penduduk dan masalah ini akan selesai dalam masa terdekat. yang buat business tu pun budak block B.

    BalasPadam
  4. saya sokong hiprotex2 tu. bijak sungguh. tapi saya rasa persatuan penduduk dan management tengah merangka strategi secepat mungkin.

    BalasPadam
  5. Time nak collect cukai pintu lah cukai ni lah cukai tulah.. semua pandai tapi bila nak komplen tentang benda2 ni, MBPJ takde kuasa!

    BalasPadam