Langkau ke kandungan utama

Pembangkang Rancang Himpunan Haram

 

Di saat rakyat Malaysia sedang di kesedihan ekoran kehilangan pesawat MAS #MH370, pembangkang nampaknya tetap dengan agenda politik sempit dan tidak matang.

 

Menurut sumber, satu perhimpunan akan diadakan pada 1 April 2014 ini untuk mendesak kerajaan memansuhkan hukuman terhadap semua pimpinan parti politik khususnya Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim.

 

"Mereka akan adakan satu perhimpunan besar-besaran dengan mengajak rakyat turun ke jalanan bagi menghidupkan kembali semangat 'Reformasi'.

 

"Saya juga dimaklumkan, perhimpunan tersebut akan digerakkan oleh pimpinan pembangkang dengan dibantu oleh kumpulan-kumpulan NGO sebelum ini.

 

"Semua pimpinan akan dipecahkan kepada beberapa kumpulan dan ditempatkan di beberapa check-point. Kumpulan tersebut kemudiannya akan berarak ke Dataran Merdeka" katanya.

 

Walaupun secara dasarnya, perhimpunan ini adalah merupakan perkara biasa bagi pembangkang, namun tindakan seperti ini yang jelas membuktikan mereka sebenarnya langsung tidak mempedulikan nasib rakyat.

 

Paling mengecewakan apabila, pimpinan pembangkang seolah-olah langsung tidak bersimpati dengan peristiwa yang menimpa ini. Mereka asyik dengan agenda politik peribadi untuk membela Anwar.

 

Menurut sumber itu lagi, pimpinan pembangkang agak kecewa dengan sambutan yang diterima sebelum ini.

 

Mahkamah rayuan sebelum ini memutuskan Anwar bersalah dan dijatuhkan hukuman penjara selama 5 tahun atas kesalahan meliwat Saiful Bukhari Azlan.

 

"Kalau dulu, puluhan ribu rakyat akan berkumpul bagi memberikan sokongan dan membantah apa jua hukuman yang dikenakan terhadap Anwar.

 

"Namun demonstrasi yang diadakan di Dataran Merdeka baru-baru hanya berjaya mengumpulkan sekitar 40 orang sahaja," jelasnya lagi.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ulasan

  1. Mkini kata dalam satu tajuk beritanya: HANYA DI MALAYSIA POLIS KEJAR PENERBIT FILEM BUKAN PENJENAYAH.
    Aku kata: HANYA DI MALAYSIA PEMBANGKANG BEBAS LAKUKAN APA SAJA DAN TAK BOLEH DIHUKUM.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…