Langkau ke kandungan utama

DRB-HICOM and PROTON PRESENTED ITS CARS TO MALAYSIAN OLYMPIC MEDALLISTS OF RIO 2016


SUBANG JAYA, 14 September 2016 – In appreciation to the achievements recorded by the Malaysian Olympic contingent at the recent Rio Olympic Games, DRB-HICOM and PROTON Holdings Bhd ("PROTON" or "the Company") presented eight cars to the nation's heroes who succeeded in winning the medals for the country.

The event was graced by the Minister of Youth and Sports, Yang Berhormat Encik Khairy Jamaluddin, accompanied by Chef-de-Mission of the Malaysian Olympic contingent, Tan Sri Mohamed Al-Amin Abdul Majid. Also in attendance was Group Managing Director of DRB-HICOM and PROTON Chairman, Dato' Sri Syed Faisal Albar.

A Proton Perdana was presented to Datuk Lee Chong Wei for his achievements as the most successful Malaysian Olympian in history with 3 silver medals. The first silver medal achievement was attained at the Beijing 2008 Olympics followed by the second silver medal at the London 2012 Olympics and the third silver medal at the recent Rio 2016 Olympics.

Other silver medallists, Pandelela Rinong and Cheong Jun Hoong (Women's Synchronised 10m Platform diving), Chan Peng Soon and Goh Liu Ying (Badminton Mixed Doubles), and Goh V Shem and Tan Wee Kiong (Badminton Men's Doubles) were each presented with a Proton Suprima S 1.6L Turbo Premium.

Azizulhasni Awang, the first Malaysian cyclist to win a medal at the Olympics, who is also fondly known as "Azizul the Pocket Rocket," received the all-new Proton Persona which was just launched last month, for his bronze achievement.

"In this auspicious month of Merdeka as well as in celebration of the forthcoming Malaysia Day, we are truly inspired by these Malaysians who fought for our glory at the recent Rio 2016 Olympics. In appreciation of their sacrifices for the country, we are extremely honoured to present the national cars to our athletes to celebrate their achievements at the highest level such as the Olympics," said Dato' Sri Syed Faisal Albar, Group Managing Director of DRB-HICOM and Chairman of PROTON.

He further added, "We hope that with the record achievement at the Rio 2016 Olympic Games recently, more talented Malaysians will be inspired to achieve greater heights and make our country proud."

DRB-HICOM and PROTON once again wishes to congratulate all our Rio 2016 Olympic medal winners who have made us all proud.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…