Langkau ke kandungan utama

Zahid Mat Arip Terpaksa Jilat Muntah Sendiri
Daripada seorang cucu Tun Ghafar Baba yang sengkek dan klepet ialah Zahid Mat Arip, zaman susah dahulu makan nasi bungkus pun harap rakan-rakan belanja. Penglibatan beliau dalam NGO Perkasa telah memberi peluang untuk beliau menaikan nama dan kedudukan beliau dan dikenali di seluruh negara hingga melenyapkan nama bapa saudaranya yang bernama Tamrin Baba.

Dalam NGO Perkasa beliau paling kuat menentang PKR, DAP dan PAS sehingga mengelarkan dirinya sebagai Mursyidul Am TIBAI atau Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim.

Kisah paling top dalam dirinya ialah apabila dicekup oleh SRPM untuk siasatan skandal pembelian Hotel Merdeka Palace di Bandaraya Kuching Sarawak. Kini kes beliau masih dalam fail dan kemungkinan akan dihadapkan ke mahkamah untuk pembicaraan sekiranya ada prima facie.

Tidak dapat dinafikan Zahid telah mendapat hak dan kedudukan istimewa dimata Mahathir sejak menyertai Perkasa.

Maka ia tidak menghairankan kita bila dia berubah pendiriannya. Sesuai dengan sikap dan cita-citanya maka beliau sign kontrak dengan Mahathir untuk berjuang sebagai jurucakap kepada parti bunga yang ditangguhkan pendaftaran dan penubuhannya.

Zahid sememangnya mempunyai kepetahan bercakap dan boleh menyebabkan pihak pembangkang seperti Pas, Pkr dan Dap panas satu badan dengan tembakan mulut lasernya.

Sifat dan tingkah lakunya amat berbeza jika dibandingkan dengan arwah datuk nya iaitu Tun Ghafar Baba yang lebih lembut dan berhati-hati dalam percakapan beliau. Zahid main tembak sahaja seperti Red Indian dapat senapang.
Dahulu beliau kerap mengikuti program dan jelajah  atau lawatan Perdana Menteri Dato Seri Najib Razak, almaklumlah kerana ketika itu beliau mempunyai jawatan besar sebagai pegawai seranta dalam Felda.
Kini beliau adalah calon parti bunga yang menggunakan lambang dan bendera PKR untuk menentang Najib di Pekan Pahang.

Jadi, rakyat dan ahli-ahli Perkasa nak bertanya kepada Zahid Mat Arip, kemanakan hilangnya maruah dan integriti kamu yang dahulunya lantang membelasah Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang? Tak malu kah kamu menggunakan nama CUCU TUN GHAFAR untuk meraih undi?
Malu lah sikit wahai Zahid! Kamu manusia yang hanya pandang kepada wang dan ganjaran dan sanggup menggadaikan maruah kamu, tak mahu kah kamu hingga sanggup menjilat semua najis dan muntah kamu sendiri dan muntah Anwar Ibrahim?


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…