Langkau ke kandungan utama

Mokhzani Mahathir shall stop being arrogant, and apologise to the rakyat who receive BR1M

*Press Statement*
*Datuk Seri S. Vell Paari*
*Treasurer - General*
*Malaysian Indian Congress (MIC)*

*

1. I refer to a recent statement issued by Dr. Mahathir's multi-billionaire son Mokhzani Mahathir where Mokhzani was recorded as saying that receiving the 1Malaysia People's Aid (BR1M) is nothing to shout about and we can only be proud and be like champions when we are rich. 

Source : Getting BR1M nothing to shout about, says Mokhzani

2. First of all, this statement by Mokhzani Mahathir just goes to show how arrogant he is and how he has lost touch with the common people of this country. Everyone in Malaysia knows how Mokhzani Mahathir made his billions. In fact Anwar Ibrahim once said that Mokhzani's Kenchana Petroleum received most of the projects from PETRONAS. Dr. Mahathir was also once the advisor of PETRONAS.


3. Secondly, i would like to remind Mokhzani Mahathir to stop looking down and disrespecting people who receive BR1M. Not everyone in Malaysia is the son of a former Prime Minister for 22 years and who is now a multi - billionaire. There are people in this country who work to find a living honestly and do need assistance from time to time. The government is aware of this and providing assistance to the rakyat accordingly. The amount of assistance might be nothing to Mokhzani but means a lot to the people who are really in need. 

4. Thirdly, the statement from Mokhzani Mahathir also shows his hypocrisy. If he really thinks that BRIM is nothing to shout about, why Pakatan Harapan in their manifesto did not commit to abolishing BR1M? The reason is simple because PH knows that BR1M is a very good initiative by the BN government and that is why PH is maintaining it. 

5. Finally, i call upon Mokhzani Mahathir to apologise to all Malaysians who are BR1M recipients as they do not deserve to be disrespected and ridiculed. This people are honest working man and women who require assistance which is being provided by the government. In criticizing BR1M is just irresponsible and shows how arrogant Mokhzani Mahathir is.

Thank You.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…