Langkau ke kandungan utama

JUMPA KAMU DI MAHKAMAH MUKRIZ- SUA PM

1. Ia adalah ironik bahawa Dato ‘Seri Mukhriz Mahathir telah memilih untuk menyaman saya. Bapanya Tun Mahathir Mohamed juga yang sentiasa mendakwa bahawa undang-undang digunakan untuk menutup mulut pengkritik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

2.Tidak seperti Tun Mahathir, saya tidak membuat apa-apa tuduhan liar. Pendapat saya adalah komen yang adil berdasarkan tindakan oleh Tun Mahathir, Dato ‘Seri Mukhriz dan Tan Sri Muhyiddin Yassin, yang mengetuai kempen untuk menjatuhkan Perdana Menteri.

3. Mereka adalah pihak yang berminat, dan saya percaya bermotivasikan oleh cita-cita dan keinginan untuk berkuasa. Ramai yang berfikir bahawa Tun Mahathir mahu Tan Sri Muhyiddin untuk menjadi Perdana Menteri proksi beliau, dengan Dato ‘Seri Mukhriz sebagai Timbalan Perdana Menteri sehingga dia bersedia untuk mengambil alih.

4. Tindakan undang-undang yang mereka ambil menunjukkan bahawa saya telah menyatakan sesuatu yang benar. Ia dapat difahami bahawa Dato ‘Seri Mukhriz beremosi sedih kerana buat pertama kali ayahnya telah gagal untuk mendapatkan apa yang dikehendakinya.

5. Tun Mahathir tahu bahawa terdapat satu cara yang lebih cepat daripada mahkamah untuk menghentikan semua spekulasi ini. Apa yang perlu dia lakukan ialah menyatakan siapa yang dia mahu sebagai Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri.

6. Kegagalan konsisten Tun Mahathir untuk menjawab satu soalan mudah ini menunjukkan kebenarannya. Objektif Kempen Anti Najib oleh Tun Mahathir adalah bagi membuka jalan untuk anaknya.

7. Melihat kepada komen saya dalam konteks episod ini, saya yakin ia akan menjadi jelas bahawa apa yang saya katakan adalah adil dan mewakili pembacaan saya daripada tindakan Dato ‘Seri Mukhriz dan bapanya tanpa sebarang niat jahat.

8. Jadi, saya tidak terganggu dengan tindakan undang-undang ini. Saya berharap untuk berjumpa Dato ‘Seri Mukhriz dan membincangkan perkara ini dengan lebih lanjut di mahkamah.

DATUK SERI TENGKU SARIFFUDDIN
SETIAUSAHA AKHBAR KEPADA PERDANA MENTERI

Ulasan

 1. Tak payahlah play VICTIM.
  Lain kali jaga mulut, otherwise jawablah di mahkamah.

  BalasPadam
 2. Wowww... Hebat penjawat awam ni...

  LARANGAN PENGLIBATAN DALAM POLITIK KE ATAS PEGAWAI KUMPULAN PENGURUSAN TERTlNGGl DAN PEGAWAI KUMPULAN PENGURUSAN DAN PROFESIONAL

  3. Secara khususnya pegawai dalam kategori tersebut tidak
  boleh:
  3.1 Membuat apa-apa pernyataan awam, sama ada secara lisan atau bertulis, yang memberikan suatu pandangan yang berat sebelah atas apa-apa perkara yang menjadi isu antara parti politik...

  Apa agaknya komen Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam.

  Tapi ntahlah, apa2 pun boleh jadi sekarang ni...

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…