Langkau ke kandungan utama

Dap adalah abang besar bukan Mahathir


Melayu jangan mudah terpedaya dengan penipuan Dap. Baru-baru ini Dap cuba menipu pengundi Melayu dengan mendedahkan bahawa parti itu paling sedikit bertanding berbanding PPBM dengan 52 kerusi dan PKR 51 kerusi,  Dap 35 kerusi dan Amanah 27 kerusi.

Maka macai-macai Dap dari kalangan orang Melayu akan berdendang bahawa Dap tidak akan merebut kerusi perdana menteri seperti yang diwar-warkan oleh orang Umno.

Padahal, Dap sengaja simpan kuku tak mahu sebut semua kerusi dalam proksi mereka.  Dap sebenarnya tidak menyebut kerusi mereka di Sabah dan Sarawak.  Mengikut info Dap mereka hanya mahu 10 peratus sahaja undi Melayu dan ianya boleh tercapai dengan adanya Ppbm, Pkr dan Pan.

Pada ketika itu Dap akan menggunakan semua kaedah untuk menjadi PM dan mengenepikan Mahathir. Lihat kembali apa yang berlaku di Perak selepas Pru 2008.

Berikut adalah artikel perbalahan antara Parti Sosialis Malaysia (PSM) dengan Dap.


Parti Sosialis Malaysia (PSM) menuduh PKR dan DAP tidak menunaikan janji mengenai peruntukan kerusi dan membolehkan PSM menggunakan logonya sendiri untuk PRU akan datang.
Ahli Jawatankuasa Pusat PSM, S. Arutchelvan berkata partinya akan meneruskan dan bertanding pada pilihan raya umum ke-14 menggunakan logonya walaupun diberitahu oleh Pakatan Harapan bahawa ia hanya boleh bertanding dalam satu kerusi menggunakan logo PKR.
"Tidak lama kemudian, jentera Pakatan akan membincangkan bagaimana mereka sangat bersemangat dalam membolehkan PSM menjadi tempat duduk bagi pilihan raya umum akan datang, tetapi kononnya PSM menjadi sombong dalam menuntut lebih banyak kerusi.
"Mereka akan menuduh kami makan dedak Najib untuk pertandingan tiga penjuru," kata Arutchelvan dalam satu kenyataan.

"Dalam pertemuan itu Anwar jelas berkata dan merayu kepada kami untuk menggunakan logo PKR dan selepas itu kami boleh menggunakan logo kami sendiri.
"Mereka dari Pakatan Harapan  mesti memahami sejarah hubungan PSM dengan gabungan parti pembangkang," katanya.
PSM memohon didaftarkan sebagai parti politik pada 30 April 1998 dan permohonannya diluluskan oleh Pendaftar Pertubuhan pada bulan Ogos 2008.
Arutchelvan berkata apabila PSM membuat kejutan dalam pilihan raya umum 1999, ia mahu bertanding hanya satu kerusi, iaitu kawasan Parlimen Subang di Selangor.
Beliau berkata Lim Kit Siang, yang kini penasihat DAP, menawarkan Dr Mohd Nasir Hashim yang kini menjadi pengerusi kebangsaan PSM untuk bertanding kerusi itu atas tiket DAP.
"Tetapi pada 24 Oktober 1999, kami mendapat berita yang mengejutkan bahawa kerusi itu akan ditawarkan kepada Irene Fernandez dari Parti Keadilan Nasional untuk memenuhi beberapa kuota India," kata Arutchelvan.
Beliau berkata Lim juga bersetuju pada tahun 1999 untuk membenarkan Dr Michael Jeyakumar Devaraj PSM bertanding di kerusi Parlimen Sungai Siput di Perak di bawah tiket DAP, tetapi kemudiannya DAP  tidak puas hati apabila Dr Jeyakumar membuka pusat perkhidmatan PSM di kawasan tersebut.
DAP, katanya, kemudian memberitahu PSM bahawa Dr Jeyakumar hanya akan dibenarkan bertanding semula untuk kerusi itu pada tahun 2004 dengan tiket DAP jika dia menjadi ahli DAP.
"Dr Jeyakumar menolak dan oleh itu DAP tidak lagi meminjamkan logo mereka kepada PSM (pada tahun 2004)," kata Arutchelvan, sambil menambah bahawa PSM kemudiannya bertanding menggunakan logo PKR untuk pilihan raya umum 2004.
Arutchelvan berkata PSM diberitahu dalam pilihan raya umum 2008 bahawa ia dibenarkan bertanding di kerusi DUN Jelapang di Perak atas tiket PKR.
"Pada mulanya kami diberitahu tidak ada masalah tetapi pada saat-saat akhir, kami diberitahu bahawa Jelapang adalah kerusi DAP," katanya.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…