Isnin, 23 April 2018

Azmin Goyah Tanpa Sokongan PAS?Azmin Ali tahu kemenangannya di Parlimen Gombak dan DUN Bukit Antarabangsa banyak dibantu oleh PAS kerana dua kawasan itu adalah kubu kuat PAS. Kalau diteliti semula, kira-kira 80 peratus undi yang beliau perolehi dalam PRU lalu juga adalah daripada penyokong PAS.

Tapi hubungan PKR dengan PAS sudah terputus, dan ini meletakkan Azmin dalam dilema kerana peluang untuknya menang di kawasan itu pada kali ini agak tipis. Jadi ada kemungkinan Azmin terpaksa memilih kawasan lain untuk bertanding pada PRU14. Malah timbul ura-ura mengatakan Azmin mungkin bertanding di kawasan lebih selamat khususnya Parlimen Shah Alam, namun dibantah oleh PAN. 

Mendayung ke hulu salah, mendayung ke hilir salah, apa lagi agaknya taktik Azmin selepas ini ya? Lagi satu, tanpa sokongan PAS juga bakal membuatkan jentera PKR khususnya di Selangor berada dalam keadaan yang sangat goyah. Nampak gayanya, makin pening kepala lah Azmin.

#PakatanProDAP

1 ulasan:

  1. Macamlah org Gombak bodoh sangat walaupun penyokong PAS. Azmin menang bukan semata ahli PAS tali disokong org tak berparti Yg bilangannya lebih ramai

    BalasPadam