Langkau ke kandungan utama

Pembangunan di Sabah dan Sarawak akan terus menjadi keutamaan

Barisan Nasional (BN) menerusi peruntukan berbilion ringgit bagi penyediaan kemudahan yang akan membawa keceriaan kepada rakyat di dua negeri itu.

http://www.sarawakiana.net/2018/04/manifesto-bn-pembangunan-sabah-sarawak.html

2.Pelbagai perancangan dirangka Barisan Nasional (BN) demi memperkasakan golongan wanita, terutamanya dalam meningkatkan aspek ekonomi golongan yang disifatkan sebagai 'ratu hati negaraku' Malaysia.

http://www.sarawakiana.net/2018/04/manifesto-bn-agenda-ekonomi-wanita.html

3.Iltizam untuk memastikan setiap keluarga mampu tinggal dalam rumah yang selesa, sama ada secara milik sendiri atau menyewa, diterjemahkan oleh Barisan Nasional melalui komitmen mewujudkan sebuah bank khas bagi memudahkan pinjaman Perumahan Mampu Milik dan Perumahan Kos Rendah berharga RM300,000 ke bawah.

http://www.sarawakiana.net/2018/04/manifesto-bn-bank-khas-urus-pinjaman.html

4.Peneroka Felda adalah antara kumpulan yang beruntung melalui janji yang terkandung dalam Manifesto Barisan Nasional (BN) yang dilancarkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, malam ini.

http://www.sarawakiana.net/2018/04/manifesto-bn-pelbagai-manfaat-untuk.html

5.Barisan Nasional (BN) pimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menjanjikan program-program menghebatkan Malaysia untuk masa depan yang lebih cerah dengan mendahulukan rakyat serta pembangunan lebih adil dan menyeluruh dari Perlis hinggalah ke Sabah dan Sarawak.

http://www.sarawakiana.net/2018/04/manifesto-bn-mandat-untuk-hebatkan.html

6.Bantuan sekali beri sebanyak RM1,500 akan disalurkan kepada anak-anak penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang mendaftar di pusat pengajian tinggi.

http://www.sarawakiana.net/2018/04/manifesto-bn-anak-penerima-br1m-daftar.html

7.Sebanyak satu juta usahawan digital akan diwujudkan dalam tempoh lima tahun dalam usaha negara menuju ke arah kerajaan digital.

http://www.sarawakiana.net/2018/04/manifesto-bn-1-juta-usahawan-digital.html

8.Penantian penduduk Taman Sepakat Jaya untuk memiliki masjid baharu selepas projek tersebut disahkan bakal dilaksanakan selepas proses akhir lengkap.

http://www.sarawakiana.net/2018/04/penantian-penduduk-taman-sepakat-jaya.html

9.Manifesto atau Aku Janji Barisan Nasional (BN) yang dilancarkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak malam tadi membuktikan rizab kewangan negara kukuh dan tidak bankrap, kata Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

http://www.sarawakiana.net/2018/04/manifesto-bn-bukti-kewangan-negara-kukuh.html

10.Manifesto Barisan Nasional (BN) bukan bertujuan mengejar undi tetapi mementingkan rakyat dan negara, kata Pengerusi BN Datuk Seri Najib Razak.

http://www.sarawakiana.net/2018/04/manifesto-bn-bukan-kejar-undi-najib.html

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…