Langkau ke kandungan utama

Sampai Bila Nak Sisih Pantai Timur, Mahathir?


Tak tahulah apa masalah Tun Mahathir dan Pakatan. Ada saja yang mereka tak puas hati dengan pembangunan yang dilakukan di bawah DS Najib Razak terutamanya melibatkan pembangunan di Pantai Timur.

Lihat sahaja apa yang mereka fitnah mengenai ECRL. Kononnya ia hanya membazirkan wang malah turut memutarbelit fakta tentang pembinaannya. Apa yang sebenarnya mereka mahu? Tak buat pembangunan salah, buat pembangunan pun salah. Mahathir tu tak cukup-cukup lagi ke nak anaktirikan Pantai Timur dari dulu sampai sekarang?

Walhal, banyak kepentingan pembinaan ECRL buat negara. Menambah peluang pekerjaan, menambah nilai hartanah di kawasan terlibat, bakal meningkatkan KDNK negara dan banyak lagi. Agaknya Mahathir dan Pakatan sememangnya iri hati sebab DS Najib sentiasa pentingkan kebajikan rakyat? Iyalah, Mahathir dulu lebih pentingkan kroni sendiri. Sebab itulah sekarang ligat tabur fitnah untuk tutup kegagalan sendiri!

#PakatanProDAP

Ulasan

  1. Biasalah manusia tak pernah nak ngaku kesilapan. Sentiasa nak meletakkan dirinya setinggi ALLAH tak ada silap dan tak ada cacat cela kerjanya srmpurna malah dirasakan umurnya kekal abadi tak ingat kematian apatah lagi dosa mencerca dan memfitnah setiap hari.

    Sepatutnya umur setaraf fanar nak menyinsing ingat akhirat, inggat ALLAH dan ingat DOSA PAHALA ini tak memburukkan dan menjadi DAJJAL perpecahan umat ISLAM.

    Ingat dunia tak akan sentiasa menerima dan menyanjungi kita tiba masanya tubuh kita hancur dimamah bumi juga.

    BalasPadam
  2. Dorang takut bila pantai timur maju, ekonomi penduduk tempatan yang majoriti melayu meningkat naik sebab kat sana cina kurang..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…