Langkau ke kandungan utama

Sampai Bila Nak Sisih Pantai Timur, Mahathir?


Tak tahulah apa masalah Tun Mahathir dan Pakatan. Ada saja yang mereka tak puas hati dengan pembangunan yang dilakukan di bawah DS Najib Razak terutamanya melibatkan pembangunan di Pantai Timur.

Lihat sahaja apa yang mereka fitnah mengenai ECRL. Kononnya ia hanya membazirkan wang malah turut memutarbelit fakta tentang pembinaannya. Apa yang sebenarnya mereka mahu? Tak buat pembangunan salah, buat pembangunan pun salah. Mahathir tu tak cukup-cukup lagi ke nak anaktirikan Pantai Timur dari dulu sampai sekarang?

Walhal, banyak kepentingan pembinaan ECRL buat negara. Menambah peluang pekerjaan, menambah nilai hartanah di kawasan terlibat, bakal meningkatkan KDNK negara dan banyak lagi. Agaknya Mahathir dan Pakatan sememangnya iri hati sebab DS Najib sentiasa pentingkan kebajikan rakyat? Iyalah, Mahathir dulu lebih pentingkan kroni sendiri. Sebab itulah sekarang ligat tabur fitnah untuk tutup kegagalan sendiri!

#PakatanProDAP

Ulasan

  1. Biasalah manusia tak pernah nak ngaku kesilapan. Sentiasa nak meletakkan dirinya setinggi ALLAH tak ada silap dan tak ada cacat cela kerjanya srmpurna malah dirasakan umurnya kekal abadi tak ingat kematian apatah lagi dosa mencerca dan memfitnah setiap hari.

    Sepatutnya umur setaraf fanar nak menyinsing ingat akhirat, inggat ALLAH dan ingat DOSA PAHALA ini tak memburukkan dan menjadi DAJJAL perpecahan umat ISLAM.

    Ingat dunia tak akan sentiasa menerima dan menyanjungi kita tiba masanya tubuh kita hancur dimamah bumi juga.

    BalasPadam
  2. Dorang takut bila pantai timur maju, ekonomi penduduk tempatan yang majoriti melayu meningkat naik sebab kat sana cina kurang..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

PAU 1987: Najib Penyelamat Nyawa Politik Dr Mahathir. Tapi kenapa dia bencikan Najib?

#SuaraMerdeka - Kebebasan . Persamaan . Keadilan

*PADA* malam 23 April 1987, kira-kira 30 tahun yang lalu. Satu perhimpunan telah diadakan di Hotel Hilton Kuala Lumpur. Hotel di Jalan Sultan Ismail ini di antara hotel antarabangsa terawal di ibu kota, sekarang sudah pun hilang dari pandangan setelah 'direbahkan' (flattened) untuk dibuat bangunan baru, yang kini dikatakan terbengkalai.
Cukup genting pada masa itu prebutan kuasa antara dua tokoh - Dr Mahathir Mohamad dan Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li).
Hotel Hilton menjadi markas jentera kempen Dr Mahathir, manakala Hotel Regent di Jalan Imbi menjadi markas Ku Li.
Perhimpunan Agung UMNO dan pemilihan akan diadakan di PWTC keesokan harinya pada 24 April.
Perhimpunan di Hilton itu diadakan oleh Dr Mahathir bagi mengumpul sokongan. Suasana amat terdesak. Dr. Mahathir selaku Presiden UMNO dan Perdana Menteri terasa amat terancam. Dia cukup tertekan. Dia menghadapi tentangan maha hebat untuk mempertahankan jawatan Presiden. Ku Li bukan c…

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…