Langkau ke kandungan utama

Wan Azizah Mahu Mahathir Minta Maaf Tuduhan Liwat Ke Atas Anwar Ibrahim

Lama tidak nampak airmata Wan Azizah jatuh. Semalam, ketika menyampaikan ucapan di Kuala Lumpur, Wan Azizah menangis. Air mata mencurah mencurah kerana terkenang apa yang "Mahafiraun" lakukan pada suaminya dulu.

“Saya masih ingat pada 1999, itulah kali pertama saya menyertai pilihanraya sebagai calon"

"Saya isteri kepada orang politik. Saya bukan orang politik. Namun tragedi yang berlaku ke atas keluarga saya membuat saya bersama sama dalam perjuangan ini" kata Wan Azizah.

Selepas mengungkapkan ayat tersebut, terus "hujan" turun. Kotak tisu pun datang memanyungi. Wan Azizah menangis kerana teringat kes suaminya dipenjarakan kerana kesalahan liwat.

Siapa yang Wan Azizah marah sangat pada masa itu? Siapa yang mahu dilawan Wan Azizah dan mereka yang berdemo di Dataran Merdeka pada masa itu? Mahathir lah orangnya.

Mahathir sudah membasuh semua dosa dosa yang dilakukan oleh Kit Siang dan DAP. Parti yang dulu Mahathir anggap sebagai "syaitan" dan paling rasis itu kini suci murni di sisi Mahathir.

Dalam ceramah dan dalam tulisannya, Mahathir mencuci bersih semua dosa dosa DAP. Namun Mahathir belum lagi memaafkan Anwar Ibrahim dan Wan Azizah secara terbuka mengenai kes liwat.

Biarpun Mahathir sudah pakai badge "free Anwar", sign petition bebaskan Anwar dan solat hajat mahu Anwar dibebaskan, namun secara terbuka Mahathir belum menjelaskan pendiriannya berkaitan kes liwat Anwar.

Bila ditanya mengenai kes liwat Anwar Ibrahim pada forum Nothing To Hide 2.0, Mahathir tidak menjawab dengan jelas. Mahathir cuba berdolak dalih mengenai persoalan liwat Anwar Ibrahim ini.

Sikap dolak dalih Mahathir ini sudah dihidu oleh geng geng reformis dan orang orang Anwar. Oleh kerana itu, dalam setiap program Mahathir mereka tiada.

Nurul Izzah pun sudah memuji ucapan Datuk Seri Najib lebih fokus kepada rakyat berbanding ucapan pemimpin pembangkang. Sebenarnya, Nurul Izzah menyindir Mahathir.

Mahathir buat ucapan mengata orang lain, cakap hendak buang penjawat awam dan hina bangsa orang lain. Inilah punca tiga program Mahathir di Petaling Jaya, Alor Setar dan Kangar menjadi hambar.

Wan Azizah sendiri sudah "tarik muka" semasa demo di Petaling Jaya. Dalam kepalanya mungkin terkenang apa yang "Mahafiraun" lakukan dulu pada suami dan keluarganya.

"Mahafiraun" itu duduk sekarang duduk pula atas satu pentas dengannya. Sebab itulah Wan Azizah kata dia bukan seorang "politician", dia hanya isteri kepada "politician".

Maksudnya dalam hati Wan Azizah, masih ada lagi perasaan marah dan dendam pada Mahathir. Secara tidak disedari perasaan itu diluahkan secara spontan dengan titisan air mata.

Mahathir belum memaafkan kesalahan liwat Anwar dan apa yang dia lakukan dahulu pada tahun 1999. Wan Azizah juga tidak boleh berbohong mengenai perasaan marahnya pada Mahathir. Ianya masih ada.

Pakatan Harapan yang tidak ada keikhlasan dan saling menyimpan dendam kesumat ini umpama parut lama yang masih berdarah. Sesama sendiri mereka boleh bergaduh pada bila bila masa sahaja.

Rakyat kena cerdik, jangan terpedaya dengan mereka ini. Pembangkang tidak berpakat pun sebenarnya. Airmata Wan Azizah ini menjadi saksi, sesama mereka masih lagi menyimpan dendam dan marah.

Tulisan :
Beruang Biru
BB625, Isnin
23 Oktober 2017

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

Mahathir Menangis Di London Kerana Kecewa Karenah Ahli Ahli Parti Bunga

Aidilfitri tahun ini agak berbeza bagi Mahathir. Jauh dia membawa diri ke London. Membawa hati dan perasaan yang kecewa terhadap ahli ahli parti bunga dan rakan rakan barunya dalam Pakatan Harapan. 
Merajuk sungguh. Mahathir merasakan inilah masa terbaik untuk dia meluah rasa hati dan mengubat kecewa bersama keluarganya. Mahathir takut sangat bila RCI Skandal Forex ditubuhkan. Mahathir merasakan masanya mungkin terhad untuk bersama keluarganya lagi. 
Ada yang nampak, Mahathir mengesat air matanya ketika solat hari raya Aidilfitri. Sugul dan termenung jauh memandang ke sejadah. Entah apa yang difikirkan. Namun mereka yang berada di saf belakang jelas nampak kekecewaan Mahathir di pagi raya.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1543654558988349&substory_index=0&id=697192853634528
Menurut sumber dalaman PPBM, Mahathir sebenarnya sudah mula rasa kecewa dengan ahli-ahli PPBM. Di peringkat atas, Muhyiddin masih berkeras mahu meletakkan orang orangnya di bahagian bahagian tertent…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…