Langkau ke kandungan utama

JUALAN PROTON KEKAL MENINGKAT

PROTON terus mengekalkan pertumbuhan mantap dalam prestasi jualannya pada tahun hingga kini . Pada 30 November 2017, PROTON mencapai 66,190 unit jualan, p eningkatan sebanyak 2% berbanding 65,069 pada tempoh yang sama tahun lepas. 

Ia merupakan satu perjalanan yang mencabar untuk PROTON sejak 5 tahun yang lalu dan pertumbuhan mantap yang direkodkan dari Januari hingga November 2017 merupakan pencapaian yang positif untuk PROTON . Kami akan bekerja dengan lebih keras di bulan yang mendatang dan kami mengalu - alukan para pelanggan untuk mengambil kesempatan terhadap promosi hujung tahun bagi kereta Proton ," kata Abdul Rashid Musa, Naib Presiden Jualan & Pemasaran, PROTON.

Juara bagi kualiti produk


Saga dan Persona kekal mendahului semua model Proton yang lain dengan jumlah jualan masing - masing sebanyak 28,368 dan 18,113 unit tahun hingga kini , m enyumbang sebanyak 70% dari pada jumlah jualan kereta Proton .

"Pertumbuhan ini dapat dilihat dari peningkatan tahap kualiti yang di lakukan di peringkat dalaman. Bekerjasama dengan rakan kongsi , PROTON memperhebatkan proses dan u saha peningkatan kualiti melalui perkongsian pengetahuan da n kemahiran dengan lebih men dalam , serta peluang latihan untuk pekerja PROTON di Geely , China . Kemajuan yang positif dapat dilihat kerana PROTON sudah pun memiliki produk yang baik. Ketahanan dan kehandalan kereta Proton telah diuji melalui perlumbaan ketahanan selama 9 jam di Sepang 1,000 km 2017 bu lan lepas di mana kereta Proton diumumkan sebagai juara keseluruhan. Kami akan terus berusaha untuk memperbaiki lagi kereta Proton dan Syarikat berharap dapat me mberikan kepuasan kepada pelanggan ke tahap yang lebih baik , " tambah Rashid.

Dengan kemenangan tersebut , jualan Iriz telah menunjukkan peningkatan sebanyak 2.8% pada November 2017 berbanding Oktober 2017, selepas menunjukkan prestasi yang kurang memberansangkan sebelum ini .

Promosi Disember 2017 – Bonanza Akhir Tahun


Dengan peningkatan kualiti, tawaran yang lebih baik iaitu RM0 penyelenggaraan sehingga 5 tahun * dan penjimatan sehingga RM8,000* . Dapatkan Bonanza Akhir Tahun PROTON kerana PROTON menawarkan penyelenggaraan bernilai RM0 sehingga 5 tahun, termasuk minyak enjin dan kos pekerja.

Dari hanya RM398* sebulan bagi Saga atau RM506 * sebulan untuk Persona, pelanggan boleh memiliki kereta Proton dengan begitu mudah .

"Saga dan Persona menjadi pilihan paling popular di kalangan p elanggan kami kerana kelebihan nilai yang sangat baik bagi kedua - dua model ini . Saga ba ha ru menawarkan pemanduan yang hebat, lebih lancar dan mempunyai ciri - ciri kemudahan yang moden dan praktikal, sesuai bagi mereka yang ingin memiliki kereta untuk pertama kali . Sementara itu, Persona pula lebih fleksibe l sesuai untuk mana - mana individu berbeza personaliti. Yang p aling penting, kedua - dua model ini dilengkapi dengan ciri - ciri keselamatan yang baik di samping memberikan pemanduan yang menyero nokkan pada setiap perjalanan, " ujar Rashid.

Untuk maklu m at lanjut, pelanggan boleh meng hubungi talian Khidmat Pelanggan PROTON di 1800 888 398 atau e - mel kepada kami di customercare@proton.com. Pelanggan juga boleh layari www.proton.com atau lawati laman Facebook rasmi PROTON di www.facebook.com/ProtonCarsOfficial. Untuk kemudahan tambahan, pelanggan boleh memuat turun aplikasi m udah alih rasmi MyProton, yang boleh didapati melalui Google Play dan Apple App Store.

Caj penyelenggaraan RM0 tamat selepas 5 tahun atau 100,000km ( mana - mana terdahulu) termasuk alat ganti , minyak en jin dan caj pekerja. Waranti tamat selepas 5 tahun atau 150,000km, mana - mana terdahulu . Penjimatan dan nilai bayaran ansuran bergantung kepada model kereta. Tertakluk kepada terma dan syarat. Promosi sah dari sekarang sehingga Disember 2017 .

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…