Sabtu, 16 Disember 2017

Kakitangan IMAMS semuanya Islam

Kementerian Pelancongan & Kebudayaan Malaysia (KPK) telah mengumumkan pelaksanaan Sistem Pengurusan Maklumat Pemantauan Bersepadu Integrated Manasik Monitoring System (IMAMS) pada 15 Disember 2017. Susulan itu, pelbagai reaksi telah diterima oleh KPK terhadap inisiatif tersebut.

Dalam hal ini, Lembaga Pengarah syarikat IMAMS adalah terdiri daripada warganegara Malaysia yang beragama Islam, manakala para pemegang saham syarikat adalah daripada warganegara Malaysia yang beragama Islam dan syarikat-syarikat tempatan. Dalam melindungi kepentingan dan sensitiviti agama Islam, syarikat IMAMS telah diarahkan SERTA-MERTA untuk memastikan bahawa semua kakitangan syarikat adalah beragama Islam.

Kementerian dengan ini menyeru kepada orang ramai agar sentiasa berhati-hati sebelum mempercayai sebarang khabar angin yang tidak berasas mengenai pelaksanaan IMAMS, dan seterusnya mengetahui hak-hak sebagai pengguna untuk tidak membayar lebih daripada kadar yang ditetapkan iaitu RM90.10.

Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia
15 Disember 2017

3 ulasan:

  1. Kapal Air Asia yg jemaah naik gi Umrah siapa punya ye... Kapir ke Islam... Tak pulak kata sensitif.Agaknya umrahnya sah ke tak sah...

    BalasPadam
  2. Apa yang admin merapu ni. Kepala bapak pun dah kata tak setuju dengan imams tu

    BalasPadam
  3. Buatlah apa yang hangpa suka....

    BalasPadam