Langkau ke kandungan utama

Rumah Saja RM 13 000 000Rumah Shafie Apdal didedahkan Sabahkini 2 semalam:


Siapa kata Shafie Apdal tak Rasuah? Banglo Mewah Hartamas Heights RM13 Juta miliknya

Ketika SPRM menyerbu rumah Shafie Apdal di Taman Golf View dekat Penampang Sabah berbangga lah para penyokong Shafie Apdal kononnya rumah Shafie di Kota Kinabalu ini kelihatan marhaen. Mereka bertanya mengapa tuduh Shafie Apdal sebagai perasuah?

Menurut sumber Shafie Apdal memiliki beberapa rumah lagi iaitu;

1. Banglo 3 tingkat di Hartamas Heights
2. Rumah 2 tingkat di Subang Jaya
3. Banglo Shafie Apdal di London

Sabahkini2 akan mendedahkan...

Selanjutnya:
http://sabahkini2.com/en/news/211/siapa-kata-shafie-apdal-tak-rasuah-banglo-mewah-hartamas-heights-rm13-juta-miliknya/view

Ekoran itu, puak Warisan menjawab:

Rumahrumah mewah Shafie itu semua hadiah hadiah dari UMNO. Bagitu juga adikadik Shafie dapat kontrak demi kontrak dari MOF Umno. Kamu kuat penyokongpenyokong UMNO apa kamu dapat ? Tiada apa apa kerena kamu tiada otak maka jadi angkat kaki sahajah.


Mungkin cara menjawab demikian meyakinkan penyokong Warisan bahawa mereka erada dilandasan yang benar. Yang salah adalah UMNO.

Bijak juga untuk politik kampong tetapi ini pengakuan bahawa Shafie adalah perompak duit orang miskin di pendalaman seluruh Sabah!!!

Mungkin mereka belum yakin bahawa Shafie berkahwin dengan Zahida Rafique untuk keseronokkan dan juga untuk simpan duit haram.

RM1.5 juta akaun Zahida- Shafie dibeku: Bekas pemandu dapat rayu saman di mahkamah

Nampaknya kes Zahida- Shafie Apdal dengan bekas pemandu mereka Noor Azman Azemi belum berakhir. Kini episod baru apabila mahkamah membenarkan rayuan Azman mencabar Zahida. Lebih memeningkan kepala Zahida dan Shafie apabila LHDN membekukan akaun RM1.5 juta itu dan segala sumber dari Shafie Apdal sebelum ini.

Hubungan misteri Zahida dan Shafie kekal misteri dari pengetahuan Datin Shuryani Shuaib yang terkenal kaki cemburu yang kuat. Jika surat nikah Shafie dan Zahida didedah media akan datang pasti akan memeningkan Shafie reaksi Datin Shuryani!

http://sabahkini2.com/en/news/207/rm15-juta-akaun-zahida-shafie-dibeku-bekas-pemandu-dapat-rayu-saman-di-mahkamah/view

Dulu Zahida dikatakan bernikah di London dan sering shopping di sana.

Agak-agaknya Shafie dan Zahida ada tak rumah di London? Berapa puluh juta, jika bukan ratusan juta, rumah Shafie di London?

Agaknya pentaksub Shafie di Semporna, Lahad Datu dlll tempat di seluruh Sabah sedia percaya jika sudah terdedah?

Ulasan

  1. Macai DSSA mana mau percaya. Hero baru Sabahan. Pejuang hak2 Anak Negeri Sabah tersohor bah! Macai2 ini tak sedar DSSA hanya mahu sambung nyawa politik setelah buat keputusan keluar Umno. Bakal CM Sabah😆

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…