Langkau ke kandungan utama

Cikgu Ridzuan Mohammad Bekas Guru Ibarat Kacang Lupakan Kulit


Cg Ridzuan sedang memantau di hari penamaan calon Sabtu lepas

Kini penyokong PH


Dia mungkin seorang guru tuisyen yang hebat, jika tidak mana mampu memandu mercedes sport dan menunggang motosikal kuasa besar untuk ke sekolah setiap pagi.  Masa tu zaman Mahathir dan negara dalam kegawatan ekonomi dan serangan penyangak matawang  iaitu G. Soros tetapi beliau terus hidup dalam kemewahan.

Beliau Memiliki pusat tuisyen Institut PJ di Bangunan Mara Taiping sejak sekian lama. Sewaktu program wacana tranformasi pendidikan beberapa tahun lalu, beliau di Hotel Taiping Perdana, beliau menunjukkan belangnya dengan mengkritik sistem pendidikan yang ada dan satu ayat yang beliau cakap ialah " The best school is not going to school" sebagai mukaddimahnya. Bagaimana pun hujah-hujahnya sekadar hujah kondem kerajaan.

Masa tu dah nampak auranya yang suka kondem kerajaan, maka tidak hairanlah jika hari ini dia berada di pentas pembangkang PH.

Sejak ahli Pan bertanding di N16 Kamunting sudah beberapa kali beliau berada di pentas ceramah dengan cerita-cerita bohong dengan angka-angka dan penuh auta.

Paling melucukan apabila beliau marah kepada hadirin yang bercakap-cakap sewaktu dia berucap, beliau mengulas dengan menyatakan kalau dia mengajar dan murid murid bercakap dia cukup marah.

Masa awal-awal mengajar dulu dia hanya mampu beli motosikal srambler saja dan kini semakin kaya dengan rumah banglo mewah yang siap dengan kolam renang di Asam Kumbang dan memandu kereta-kereta mewah. Selain memiliki pusat tuisyen belum juga rajin dalam aktiviti jual beli saham.
Ceramah Pan di Kamunting hampir kesemuanya tidak mendapat sambutan, jenuh pengacara majlis menjemput tetamu duduk dalam khemah yang banyak ruang kosong.

Tetapi sayang masih tak bersyukur, dan asyik menghentam kerajaan. Bila sebut syukur , taipingmali juga rasa sedih apabila kawan yang bernama Cikgu Shukur Desa yang dahulu orang kuat BN dan BTN kini membantu calon PAN N16.
Shukur Desa orang kuat Anwar Ibrahim duluUlasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…