Selasa, 10 April 2018

Mahkamah Buktikan Tiada Kerugian RM14 Billion, Salah Laku Dalam 1MDBMahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini memutuskan bahawa tiada bukti yang menunjukkan 1MDB menanggung kerugian berjumlah AS$3.657 bilion (RM14.4 bilion) dan tiada bukti dakwaan berlakunya salah laku oleh anggota lembaga pengarah syarikat berkenaan.

Dalam penghakiman itu juga diputuskan bahawa PM Najib Razak tidak terlibat dalam skandal membabitkan isu 1MDB. Dengan penghakiman itu, maka ia sekaligus menafikan dakwaan pembangkang selama ini yang tak henti-henti mengaitkan PM Najib sebagai orang yang bertanggungjawab terhadap kontroversi yang melanda 1MDB.

Tapi kalau dah namanya pembangkang, mereka pasti sedaya upaya putar belitkan fakta. Keputusan mahkamah pun mereka boleh politikkan. Dan lebih ironi, pemimpin DAP, Tan Seng Giaw pun konsisten cakap PM Najib tak terlibat. Tapi pembangkang tetap serang kerajaan. Sebab apa? Sebab mereka dah tak ada modal lain melainkan 'rotate' isu 1MDB sampai kiamat demi nak jatuhkan PM Najib.    

#TolakPolitikFitnah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan